Ook last van lentekriebels?

De warmte van de zon, vogeltjes die fluiten, vlinders in je buik, wat is het leven toch mooi door een zonnebril.

Heerlijk, het is weer lente! Word wakker uit die winterslaap en schud je lichaam en geest wakker. De een heeft last van lentekriebels en geeft zijn kamer een ‘grote beurt’, de ander heeft last van vlinders in zijn buik en is heerlijk verliefd aan het worden. En kan maar aan één ding denken!

Neem eens lekker de tijd voor je zelf en maak je lijf  klaar voor de zomer en om eens heerlijk verliefd te worden! Lekker scrubben, hoogste tijd om je huid weer te laten ontwaken uit de winterslaap, ontharen, nagels lakken, leuk kleurtje in je haar, vrolijke kleurtjes make-up op en trek je mooiste kleren uit de kast.

Waarom we lentekriebels krijgen, en dus ook vlinders in onze buik, en het verlangen om bij iemand te zijn wordt in de lente in zekere mate vergroot. Hoe komt dat toch dat we vrolijker zijn en meer energie hebben als de zon vaker schijnt! Dat komt omdat we dan meer buiten zijn en wanneer je meer buiten bent, vang je ook meer zonlicht op. Dit is bevorderlijk voor de hoeveelheid vitamine D in je lichaam. Vitamine D is van belang bij de aanmaak van hormonen, welke invloed hebben op je stemming. Ook de hoeveelheid serotonine en dopamine wordt hoger, dit zorgt voor een gevoel van vreugde en welbevinden.

Dat het verlangen naar een partner of seks groter wordt is echter niet bewezen. Dit is mogelijk alleen te danken aan andere en minder verhullende kleding.

Laat de zon nu maar schijnen, stap op je fiets, lekker naar buiten, terrasje pakken en laat die lentekriebels maar komen!

Wist je dat?….Volgens Canadese onderzoekers voelen mensen zich het allerbest bij droog, zonnig weer en een temperatuur van 20 graden Celsius. In Nederland is nog vrijwel geen onderzoek gedaan naar de invloed van weer op het gevoel van geluk.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *