Ontladen na het examen

Na al die weken hard leren voor het eindexamen is het natuurlijk tijd voor ontspanning om al die stress weer kwijt te raken. Wat is er dan lekkerder dan een welverdiende vakantie direct na je eindexamen naar een zonnige bestemming?!

Voordat de examenuitslag bekend is een weekje zonnen, relaxen en feesten tijdens een examenreis naar Salou, Lloret de Mar, Blanes, Calella, Mallorca, Chersonissos, of Albufeira. Ongeacht de uitslag van het examen beleef je hier de feestvakantie van je leven! Lekker los gaan na het examen, wie wil dat nou niet?!

In het laagseizoen op vakantie gaan is nog lekker goedkoop ook! En hiernaast heeft het als voordeel dat je in juni niet tussen de ouders met kinderen zit! Overdag doe je op het strand een lekker kleurtje op en `s avonds ga je compleet los in de vele discotheken, kroegen en feestcafés die tot diep in de nacht open zijn.

Naast feesten speelt seks een grote rol tijdens deze feestvakanties. De website HoeHetMoet.nl heeft onderzoek gedaan onder jongeren tussen de 16 en 24 jaar naar seks op vakantie. Uit het onderzoek blijkt dat meer dan de helft tijdens hun vakantie meer dan gewoonlijk experimenteert. Zo hebben twee op de tien jongeren in de vakantie voor het eerst orale seks, één op de tien beleeft zijn anale ontmaagding en een kwart heeft voor het eerst seks in het openbaar. De meest populaire plek om seks te hebben tijdens de vakantie is de hotelkamer of de campingtent. Het strand of een andere natuurlijke omgeving is bij ruim een kwart populair, hoewel velen zich ergeren aan zand tussen de billen.

One night stands en vakantie lijkt een vaak voorkomende combinatie. Een belangrijke reden daarvoor is de anonimiteit. Immers, niemand kent je en uiteindelijk vertrek je weer. No strings attached – letterlijk en figuurlijk. Opvallend is daarbij wel dat velen het jammer vinden dat ze de personen met wie ze seks hebben gehad tijdens de vakantie nooit meer terugzien. Er is echter ook een groep die het juist vervelend vindt dat zij de personen met wie zij seks hebben gehad nog de hele vakantie tegen het lijf lopen.

Als jij na je examen op feestvakantie gaat, zorg er dan voor dat het een feest blijft en dat je geen spijt krijgt van (onveilige) seks! Uit bovengenoemd onderzoek blijkt namelijk dat veel van de jongeren zichzelf wel voor het hoofd kunnen slaan dat ze seks hebben gehad toen ze dronken waren, geen condoom hebben gebruikt of te veel lawaai hebben gemaakt tijdens de seks.

Wist je dat?… Examenreizen een fenomeen is dat overgewaaid is uit de Verenigde Staten, daar noemen ze het “spring break”. Na de examens gaan de jongeren daar eens goed op reis om alle stress van de eindexamens achter hun te laten en even helemaal los gaan met andere eindexamenkandidaten!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *