Oh Oh Cherso

Vandaag begint Oh Oh Cherso weer,waarin deze keer 10 jongeren naar het Griekse eiland Chersonisos gaan om lekker te stappen en te relaxen. Kortom: vakantie! Herkenbaar?

De vakanties zijn nu echt overal afgelopen en waarschijnlijk ben je weer naar school of aan het werk. Hoe kijk jij terug op je vakantie? Hier in Nederland heb je waarschijnlijk niet echt van de zon kunnen genieten, dus hopelijk ben je op vakantie naar een zonnig land geweest. Hoe ziet jouw ideale vakantie eruit? Herken jij je helemaal in de Oh Oh Cherso vakantie?

In het tv programma Oh Oh Cherso zie je hoe een Haagse groep jongeren vakantie vieren op het eiland Chersonissos, Griekenland: vooral lekker feesten, relaxen en sexen. Is dit hoe jongeren vakantie vieren, of is dit een vertekend beeld?

Uit onderzoek van MTV blijkt dat het voor veel jongeren echt niet alleen maar om het feesten gaat. Jongeren denken juist goed na over waar ze naar toe willen op vakantie. Jullie willen vooral nieuwe plekken ontdekken, hoewel je liever niet naar een plek gaat waar  je weinig van afweet.
Volgens dit onderzoek zijn jullie wel op zoek naar nieuwe contacten. Vakantie wordt gezien als dé kans om zich te ontwikkelen op seksueel en relationeel gebied. 1 op de 4 is op zoek naar een relatie en 1 op de 10 naar one night stands. De helft hiervan vindt het belangrijk om condooms mee te nemen op vakantie, wat natuurlijk super goed is, maar de andere helft laat dit helaas na.

WIST JE DAT…? Het in de maand september, na de zomervakantie, een stuk drukker is bij de SOA poli’s. Er wordt opvallend veel gevallen van Chlamydia gevonden. Chlamydia is vaak goed te behandelen met antibiotica, maar als je er te lang mee rond blijft lopen kan je er onvruchtbaar van worden. Op (feest) vakantie geweest? Goed idee om je te laten testen.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *