Oefening baart kunst

De ervaring die je nu opdoet met seks zorgt ervoor dat je op latere leeftijd een goed seksleven hebt. Want ook dan zal je er best nog behoefte aan hebben.

In het boek ‘Godin van de Jacht’ van Heleen van Royen gaat de hoofdpersoon vreemd met een oudere man. De seks is heerlijk, maar toch er vallen haar wat zaken op. De piemel van haar sekspartner wordt niet zo hard als die van haar (jongere) man. En als hij klaarkomt dan is het druipen en niet spuiten zoals ze gewend is.

Waarschijnlijk ben je er nog niet echt mee bezig, maar als je er dan over na moet denken zal je vast veronderstellen dat de seks met de jaren alleen maar afneemt. Gelukkig is dit niet het geval, er zijn diverse onderzoeken geweest die het tegendeel bewijzen. Er wordt zelfs beweerd dat de seks beter wordt.

Een van de voordelen is dat op latere leeftijd mannen langer nodig hebben om klaar te komen, wat voor zowel de man als de vrouw natuurlijk geen straf is. Je bent veel vertrouwder met elkaar en weet dus precies de juiste plekjes te vinden om elkaar goed te verwennen.  Ook hebben ouderen meer tijd en energie voor seks. Onderzoek wijst uit dat een ruime meerderheid van de vijftigplusser genoeg tijd heeft en de bij dertigplusser s is dit net de helft. En dit geldt ook voor het energie hebben voor seks.

Maar het meest opvallende is toch wel, wie in zijn jongere jaren een goed seksleven heeft, dat ook in zijn vijftiger jaren zal hebben. Dus als je nu de energie steekt in je seksleven, heb je daar de rest van je leven wat aan. Stuur eens een spannend smsje, verras je lief met sexy lingerie of geef een sensuele massage. Geniet ervan nu en later.

WIST JE DAT…? er nog flink gesekst wordt door ouderen in de bejaardentehuizen? Geruststellend nieuws met het oog op de toekomst: uit onderzoek is gebleken dat bij de (jongere) verzorgers een taboe leeft rond bejaarden en erotiek, maar dat de ‘oudjes’ zich daar weinig van aantrekken. Oude van dagen verliezen misschien de zeggenschap over hun financiën, hun sociale contacten nemen af en hun lichaam kent beperkingen, maar seksuele behoeften blijven!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *