Maakt drugs het seksbeest in je los?

Je denkt dat je de sterren van de hemel hebt gesekst, maar in werkelijkheid bakte je er niets van. Of je hebt een geweldige vrijpartij achter de rug, maar je weet er de volgende dag niets meer van. Herkenbaar?

Het gebruik van drugs heeft invloed op je bedprestaties. Hoewel een beetje drugs de seks spannender kan maken, moet je er zeker niet te veel van gebruiken. Drugs kunnen er voor zorgen dat de seks moeilijker gaat. Het is voor mannen bijvoorbeeld moeilijker om een stijve te krijgen en te houden. Ook kan je volledig je zelfcontrole verliezen waardoor je dingen doet waar je niet achter staat.

Drugs worden gebruikt om (een beetje) de controle te verliezen, grenzen te verleggen en drempels te verlagen. Dat is meteen het grootste risico van drugs. De meeste jongeren kunnen goed met die risico’s omgaan, maar soms kom je er ook wel eens door in de problemen. Er zijn tegenwoordig heel veel verschillende soorten drugs te verkrijgen die ook allemaal een andere uitwerking hebben op je seksuele gedrag. Daarnaast speelt ook de hoeveelheid drugs die je neemt een rol. Je kunt van drugs erg moe worden en nergens meer zin in hebben of juist heel erg actief worden. De meeste drugs zullen in ieder geval je inschattingsvermogen beïnvloeden.
Als je medicijnen gebruikt, zoek dan goed uit of je hierbij drugs kan gebruiken. Wees bijvoorbeeld erg voorzichtig met Viagra. In combinatie met drugs kan dit zorgen voor een gevaarlijke daling van je bloeddruk.

Wil je drugs gebruiken om de seks nog spannender te maken dan is het wel belangrijk dat je jezelf goed beschermt. Zorg er voor dat je condooms en glijmiddel bij de hand hebt. Op het moment dat de drugs zijn werk gaat doen kan het namelijk zo zijn dat je het gevaar van onveilige seks niet meer ziet. Door de drugs ervaar je ook minder pijn waardoor je op een meer agressieve manier seks kan hebben. Let er op dat het condoom niet scheurt.

Er zijn ook drugs in omloop die gebruikt worden zonder de medeweten van de ander. Je hebt vast wel eens van GHB gehoord. Het staat bekent als “rape-drug” en veel in het nieuws geweest, omdat dit bij vooral meisjes in hun drinken werd gedaan waarna ze werden verkracht. GHB heeft een verdovende werking op je centrale zenuwstelsel en zorgt er op deze manier voor dat je remmingen verdwijnen. Probeer in ieder geval te voorkomen dat iemand het in je drankje doet tijdens het stappen en verlies je drankje niet uit het oog.
Sinds 9 mei 2012 staat GHB op lijst 1 van de Opiumwet.

Wil je weten wat voor straffen er op drugsgebruik staan? Ga dan snel naar Vraaghetdepolitie.nl. Je kunt daar al je vragen stellen over veiligheid, dus ook over drugs.
Voor feiten over drugs en de risico`s kun je ook kijken op drankendrugs.nl

WIST JE DAT …? Nu de zomervakantie weer aanbreekt is belangrijk het om te weten dat het uitvoeren, dus meenemen van drugs uit Nederland altijd strafbaar is en wordt zwaar bestraft. De maximumstraf voor export van harddrugs is 12 jaar. Voor softdrugs geldt een maximale gevangenisstraf van 4 jaar. Gevangenisstraffen kunnen zeer zwaar zijn onder zeer slechte omstandigheden. In sommige landen kan zelfs de doodstraf het gevolg zijn. Ons advies rond smokkel van drugs is dus eenvoudig: nooit doen!!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *