Love your labia

Als vrouw heb je vast wel een stukje lijf dat je graag anders had willen zien. Je heupen zijn te breed, je buik is te dik of je borsten hadden wel wat groter gemogen. Een relatief nieuwe hype is ontstaan rond, jawel, de schaamlippen.

De vrouwen onder ons zijn het er vast over eens dat de schaamlippen niet het mooiste onderdeel van het vrouwelijk lichaam zijn. Bij circa 60% van de vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste, waardoor deze wat uitsteken. Daarnaast is er een grote variëteit aan vorm en kleur van de schaamlippen en is het zelden zo dat je linker- en rechterschaamlip dezelfde grootte hebben. Kortom, in Westerse landen heerst de opvatting dat dit niet het mooiste onderdeel van je lijf is en dat hier zelfs aan gesleuteld zou moeten worden.

Gek genoeg wordt dat compleet anders ervaren in Afrika. Sunny Bergman maakte in 2011 een legendarische documentaire genaamd ‘The Sunny Side of Sex’, waarin Oegandese vrouwen openhartig over seksualiteit praten. Jongens en meisjes leren van ooms en tantes hoe seks in zijn werk gaat en vrouwen rekken onderling elkaars schaamlippen op. Hoe groter, hoe mooier, is het statement wat in Oeganda heerst en bovendien zouden grote schaamlippen het plezier in seks vergroten. Het wordt niet als een seksuele relatie gezien wanneer vrouwen bij elkaar de schaamlippen oprekken; ook niet als ze daar opgewonden van raken of een orgasme krijgen. Wanneer dit gebeurt wordt er gepauzeerd.

Voor ons in Nederland is het misschien nog een beetje te vroeg om de (T)upperware party op te geven voor een avondje schaamlippen trekken. Maar er is dus niets mis mee om tevreden te zijn met je schaamlippen! Zijn ze naar jouw smaak iets te groot, bedenk dan in elk geval dat ze je veel genot kunnen opleveren. Dus koester ze; de Oegandese vrouwen zouden trots op je zijn!

WIST JE DAT …? Vrouwen vroeger geen problemen hadden met het uiterlijk van hun schaamlippen, omdat deze vaak niet zichtbaar waren vanwege het schaamhaar? Blijf je er dus bij dat jouw schaamlippen het aanzien niet waard zijn, laat dan gewoon een dotje schaamhaar groeien!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *