Hoe neem ik de beslissing voor een abortus?

Het maken van de beslissing om wel of niet voor abortus te kiezen, wordt vaak als heel moeilijk ervaren. Je moet verantwoordelijkheid nemen voor je beslissing en dat is soms zwaar. Niemand kan precies vertellen hoe je de beslissing moet nemen, en vaak heb je het gevoel dat je ook geen goede beslissing kan nemen. Je zult vaak moeten kiezen voor de oplossing die op dat moment het minst slecht lijkt. Deze beslissing zal je waarschijnlijk pas kunnen nemen nadat je er uitgebreid over nagedacht hebt. Bedenk wel dat je niet in de toekomst kan kijken en dat je de beslissing moet nemen op basis van je situatie op dit moment.

Hoewel je zelf de beslissing voor een abortus moet nemen, kan het prettig zijn om je probleem met iemand anders te bespreken. Dit kan zijn met een bekende (ouders, zussen, vriendinnen), maar ook met iemand die verder van je af staat zoals de huisarts of het Fiom. Zij kunnen natuurlijk niet de beslissing voor je nemen, maar ze kunnen misschien wel raad geven en naar je luisteren. Bedenk wel dat niemand precies kan weten in welke situatie jij zit en dat jij degene bent die met deze beslissing om moet leren gaan. Neem daarom de beslissing voor een abortus niet in paniek, neem voldoende tijd. Wat kan helpen is dat je jezelf wel een bepaalde periode geeft, waarin je de beslissing voor wel of niet een abortus moet hebben genomen. Anders blijf je het misschien uitstellen en ben je te ver zwanger om nog voor abortus in aanmerking te komen.

Veel vrouwen vinden het belangrijk om te weten hoe ver ze zwanger zijn en willen meer weten over de procedure, voor ze een beslissing kunnen nemen. Het is dan ook mogelijk om een afspraak te maken in een abortuskliniek. Er wordt dan een echo gemaakt om te kijken hoeveel weken je zwanger bent en ze kunnen je informatie geven over hoe een abortus in zijn werk gaat. Daarnaast heb je ook de mogelijkheid om vragen te stellen.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *