Herpes Genitalis

Herpes Genitalis wordt veroorzaakt door het herpessimplexvirus, waar je ook een koortslip van kan krijgen. Bij Herpes Genitalis zitten de blaasje alleen niet bij je mond, maar rond de penis, vagina en/of anus.

Je kunt het virus oplopen als iemand je beft of pijpt en diegene besmet is met het virus en op dat moment een koortslip heeft. Kijk zelf ook uit met het geven van orale seks als je een koortslip hebt. Je wilt je partner natuurlijk niet besmetten! Ook kan je het oplopen tijdens de gemeenschap als je partner op dat moment last heeft van Herpes Genitalis.

Let op: als je eerder Herpes Genitalis of een koortslip gehad hebt, maar op het moment van de seks geen klachten hebt, kun je toch besmettelijk zijn. Gebruik daarom altijd een condoom.

Als je besmet bent met het virus duurt het een paar dagen voor je klachten krijgt, maar dit hoeft niet altijd. Ongeacht of je klachten hebt gekregen, blijft het virus daarna in je lichaam aanwezig. Je kunt dan later dus wel klachten krijgen. De klachten bestaan niet alleen uit de vaak pijnlijke blaasje maar het virus kan ook jeuk, pijn bij het plassen en toegenomen afscheiding geven.
De klachten kunnen met een zalf en medicijnen worden behandeld. 

Lees ook:

Hoe loop je een SOA op?

SOA en partners

SOA behandeling

Wat zijn de gevolgen van een SOA

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *