De vagina

Meisjes hebben een vagina. Geen enkele vagina is hetzelfde en sommigen meisjes hebben grotere schaamlippen dan anderen. Over het algemeen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste schaamlippen.

De vagina is de toegangsweg naar de baarmoeder. Het is een elastische buis, bekleed met slijmvlies. Normaal gesproken is die buis vrij nauw. Maar je vagina is heel rekbaar en soepel. Als je opgewonden bent, wordt je vagina vochtig. Zo kan er vrij makkelijk een penis of bijvoorbeeld vingers naar binnen.

Een penis past vrijwel altijd in je vagina als je opgewonden bent. Dan is je vagina ontspannen en vochtig genoeg. Als je niet vochtig genoeg bent, kan het pijnlijk zijn als de penis in de vagina gaat.

Een ander woord voor vagina is kut. Anderen zeggen doos, poes, flamoes, spleetje, yoni of kutje. Gebruik het woord dat jij het prettigst vindt.

Het is goed om je lichaam te leren kennen en zo te leren wat jij fijn vindt. Dit kan je als volgt doen:
•    Pak een spiegeltje en bekijk de opening van je vagina. Voel met je vingers hoe je vagina eruit ziet.
•    Ga met je vinger naar binnen. De binnenkant van de vagina voelt zacht aan. Het lijkt een beetje op de binnenkant van je wangen.
•    Streel je vagina en clitoris. Probeer uit wat jij lekker en opwindend vindt. Zo kun je een orgasme krijgen. Soloseks (masturberen) is een goede manier om te ontdekken wat jij wilt. Hoe beter jij weet wat jij opwindend vindt, hoe makkelijker je kunt genieten van seks met iemand anders.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *