Afkeer van seks

Het kan zijn dat je een afkeer hebt van seks. Je voelt je angstig of voelt al weerzin bij alleen al de gedachte aan seks. Dit is vaak het gevolg van een eerdere vervelende seksuele ervaring. Ook kan het zijn dat je deze angst en weerzin voelt, terwijl je nog nooit seks hebt gehad. Dan is het beter om nog even te wachten voor je begint met seks.

Wanneer je bijvoorbeeld nog maar één keer met iemand hebt gevreeën en dat geen leuke ervaring is geweest, is het niet vreemd om gevoelens van afkeer te hebben over seks. Het is vervelend voor je als je voor een lange tijd afkeer blijft houden bij het denken aan seks. Stel je bijvoorbeeld voor dat je een relatie met iemand krijgt die behoefte heeft aan seks. Dat kan vervelende situaties opleveren. Als hij of zij seks met jou wil en jij wilt dat absoluut niet, kan dat problemen veroorzaken zoals seks tegen je eigen wil in. Hierdoor krijg je nog meer afkeer tegen seks.

Seks hoort leuk te zijn. Als je eerder een vervelende ervaring hebt gehad met iemand, betekent dit niet dat het een volgende keer net zo vervelend zal zijn. Het is dan een volgende keer wel belangrijk dat de ander lief voor je is en het belangrijk vindt dat je er ook van geniet. Praat samen over wat je wel en niet fijn vindt. Geef je eigen grenzen aan en bouw het rustig op.

Komen jullie er samen niet uit, dan kan je ervoor te kiezen om met iemand, zoals een seksuoloog te praten over je afkeer van seks.  Je kan ook eerst een keer op de chat komen

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *