Gebroken hart!

Liefdesverdriet verwerken is niet altijd even makkelijk. Soms gaat liefdesverdriet zo diep, dat het echt voelt alsof je een gebroken hart hebt.

Als je vriend of vriendin de relatie uitmaakt kan dit veel pijn doen. Bijna iedereen krijgt hier wel een keer mee te maken. Je kan je heel ongelukkig voelen en je hebt het idee dat je er nooit meer overheen komt. Het heeft wel even tijd nodig om door deze pijnlijke periode heen te komen. Maar echt, na een tijdje zul je merken dat het beter met je gaat. Vrienden en familie zijn in deze periode belangrijk om bij te huilen, tot je geen tranen meer over hebt, maar ook om mee te lachen en je door deze moeilijke periode te slepen.

Zorg voor jezelf en laat je eens lekker verwennen met een heerlijke massage of gezichtsbehandeling. Ga naar de kapper voor een nieuwe look. Geniet van je vrienden of vriendinnen om je heen en (ook al heb je daar op dit moment helemaal geen zin in) ga mee naar de film, shoppen of pak een terrasje. Ga dingen doen die je door je relatie al een tijd niet meer gedaan hebt omdat hij/zij daar absoluut niet van hield. Single zijn heeft zo ook weer zijn voordelen. Stort je ook niet te snel in een nieuwe relatie. Neem eerst de tijd voor jezelf om dit te verwerken. Na een tijdje ga je zelf misschien ook wel inzien dat jullie relatie niet meer helemaal lekker liep. En komen er steeds meer periodes dat je je lekkerder voelt en het weer ziet zitten.

Tijdens een relatie is het dus ook belangrijk dat je genoeg tijd en aandacht besteed aan je vrienden, vriendinnen en familie. Als je dat niet doet zullen ze er misschien niet meer voor jou zijn op het moment dat je ze zo nodig hebt.

WIST JE DAT…? Liefdesverdriet bestaat uit twee fases? De eerste fase is het ongeloof en de tweede fase is de wanhoop. Mannen reageren hierin vaak agressief, zoals bijvoorbeeld stalken. vrouwen richten het meer op zichzelf en kunnen zich depressief voelen.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *