Liefde op het eerste gezicht

Er zijn mensen die geloven in liefde op het eerste gezicht. Maar bestaat liefde op het eerste gezicht eigenlijk wel?

Een droomscenario: je komt iemand tegen, jullie kijken elkaar aan en je voelt gelijk dat dit de ware is. De ander weet dit ook, en de vonken vliegen ervan af. Hand in hand lopen jullie een gelukkige toekomst tegemoet, voor altijd samen. Een dagdroom of kun je echt opslag verliefd worden?
Liefde op het eerste gezicht bestaat, het komt alleen minder vaak voor dan wij zouden hopen. De kans dat bij twee mensen tegelijkertijd de liefdesvonk overslaat is klein. Liefde van één kant komt wat dat betreft vaker voor, maar dan is het meer verliefdheid op het eerste gezicht.

Natuurlijk kun je iemand gelijk ontzettend aantrekkelijk vinden maar dat hoeft niet per se liefde te zijn. Veel mensen verwarren liefde op het eerste gezicht met aantrekkingskracht. Dit kan door van alles veroorzaakt worden: de juiste kleding, bepaalde lichaamshouding, een knappe kop, mooie glimlach, grappige of slimme opmerking. Zo’n eerste indruk kan wel alles bepalend zijn. Het kan een eerste stap zijn van een mogelijke relatie die dan de liefde van je leven blijkt te zijn.

Om een relatie te laten slagen is ook het karakter heel belangrijk, dit kun je onmogelijk in een ogenblik van iemands gezicht aflezen. Aantrekkingskracht kan wel een goede eerste stap van een relatie zijn. De klik is er, de toekomst zal uitwijzen of jullie echt bij elkaar passen. Schrijf ook iemand niet meteen af waarbij het niet gelijk klikt. Neem de tijd om iemand te leren kennen. Iets minder romantisch misschien, maar wel meer kans van slagen.

WIST JE DAT…? We 30 seconden nodig hebben om in te schatten of we verliefd op iemand kunnen worden.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *