Liefde is…loslaten

Ben jij iemand die bij de eerste date al denkt aan trouwen en kinderen? Of krijg jij al de rillingen als je alleen al aan samenwonen denkt?

Het kan best lastig zijn als je een relatie hebt en hier allebei anders instaat. Jullie zijn al een tijdje samen en eigenlijk wil jij een level verder, zoals samenwonen bijvoorbeeld. Maar als je het daarover hebt, lijkt je vriend(in) ineens wel heel erg terug te krabbelen. Wat is dat nou, denk je, we zijn toch verliefd? Je wil niks liever dan bij hem of haar zijn, maar hoe zit dat dan bij de ander? Het zou heel goed kunnen dat je partner last heeft van bindingsangst..

Bij bindingsangst heb je het gevoel dat je door je relatie minder vrij bent. Het komt meer voor bij mannen dan bij vrouwen.
Natuurlijk heb je niet gelijk bindingangst als je bijvoorbeeld nog nooit een lange relatie gehad hebt. Het kan ook zijn dat je gewoon de juiste nog niet bent tegengekomen. Heb jij korte relaties, twijfel je veel over je relatie, heb je het gevoel dat je partner teveel aandacht vraagt en besteed je meer tijd met je vrienden dan met je vriendin? Dan kan het zijn dat je bindingangst hebt.

Als je een relatie hebt met iemand met bindingangst, kan dit heel lastig zijn. Hoe harder jij gaat pushen, hoe minder fijn de ander zich gaat voelen. Aan bindingangst kan je ook niet echt wat doen. Wel zijn er wat tips om ermee om te gaan.

•    Toon begrip. Zoek wat informatie erover op internet, zodat je je een beetje kan verplaatsen in hoe de ander zich voelt. Praat erover, en ga het vooral niet negeren.
•    Niet pushen dus. Voor iemand met bindingsangst is een relatie al heel wat. Dat betekent dat de ander je toch wel heel leuk vindt! Heb dus geduld.
•    Blijf jezelf. Natuurlijk is het belangrijk om te praten over wat je partner wil. Ga alleen niet jezelf helemaal veranderen, om te zijn zoals de ander wil. Luister naar je eigen gevoelens en raak vooral niet onzeker door getwijfel.

WIST JE DAT…? De meest gebruikte manier voor vrouwen om een relatie te beëindigen is door te zeggen dat ze zich nog niet wil binden? Mannen zeggen gewoon dat de relatie niet werkt.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *