Hulpinstanties

Er zijn door het hele land verschillende hulpinstanties

FIOM
Wanneer je onbedoeld zwanger bent, moet je een ingrijpende beslissing maken. Kies je ervoor om het te houden, om het weg te laten halen, oftewel abortus, of ter adoptie af te staan. Het FIOM is een hulpinstantie die je kan helpen bij het besluit. Het FIOM is een laagdrempelige inloopvoorziening voor dit soort gesprekken. Zij helpen jou om alle mogelijkheden op een rijtje te zetten, zodat jij tot een besluit kan komen. De mensen die bij het FIOM werken hebben een open houding en standpunt, dus ze zijn niet bevooroordeeld.
Wanneer je het verwerken van een abortus niet meer goed zelf kan, kan je ook naar het FIOM gaan. Zij kunnen je hierbij helpen. Dit kan gelijk na een abortus, maar ook bijvoorbeeld pas na 3 jaar. Er zit dus geen tijdslimiet aan.
Als je zwanger bent geworden door incest of seksueel geweld, kan je ook bij hun terecht.
Op www.fiom.nl, vind je meer informatie.

JIP

Het JIP is een hulpinstantie en staat voor Jongeren Informatie Punt. Jongeren tussen de 12 en 25 jaar kunnen er terecht voor informatie, advies en ondersteuning voor allerlei dingen. Het is gratis en anoniem. Het JIP kan tevens doorverwijzen naar andere instanties.
Onderwerpen waarbij het JIP je kan helpen zijn bijvoorbeeld; huisvesting, problemen thuis, het maken van een werkstuk over drugs, wat te doen als je zwanger bent (loket voor jonge moeders) en hoe je van je schulden afkomt.
Op www.jipdenhaag.nl vind je meer informatie.

Stichting Steady
Dit is een Rotterdamse informatiecentrum voor zwangere meiden en jonge moeders van 12 tot 23 jaar. Steady is een lotgenotenproject en het is door jonge moeders zelf in elkaar gezet.
Op www.tienermoeders.nl, vind je meer informatie over deze hulpinstantie

Altra Jeugdzorg
Altra is een Amsterdamse instelling voor jeugd, opvoedhulp en speciaal onderwijs.
Zij helpen jongeren die vastlopen in hun persoonlijke ontwikkeling en ze ondersteunen de ouders bij de opvoeding. Ook zijn ze er voor jongeren die gedragsproblemen of een psychiatrische stoornis hebben, die bijvoorbeeld extra begeleiding nodig hebben op school.
Op www.altracollege.nl, vind je meer informatie.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *