Friends with benefits?

Met vrienden deel je bijna alles: plezier als je bijvoorbeeld op stap of op vakantie bent, verdriet bij het uitraken van een relatie, en memorabele momenten zoals een diploma-uitreiking. Sommigen vrienden delen zelfs af en toe een bed.

Vriendschap wordt door veel mensen als een van de belangrijkste relaties gezien. Op Wereld Vriendschapsdag kun je ze laten weten dat je ze waardeert. Wat betekenen ze eigenlijk voor jou?

Je hart uitstorten gebeurt vaak bij goede vriend(inn)en. Zeker als je iets niet kwijt kunt bij familie of zelfs je partner, kan een vriend uitkomst bieden. Het kan zijn dat je hierdoor best intiem met elkaar wordt. Zeker als je elkaar op de hoogte stelt van liefdesperikelen en seksleven. Binnen veel vriendschappen blijft het bij het uitwisselen van deze ervaringen. Vaak dienen verhalen van vrienden ook als vergelijkingsmateriaal voor je eigen relaties. Deze ‘spiegel’ zorgt ervoor dat je zelf even stilstaat bij de vraag of je gelukkig bent met jouw situatie.

In sommige vriendschappen gaat de intimiteit nog iets verder dan het uitvoerig bespreken van de laatste one night stand. Deze ‘friends with benefits’ delen zo nu en dan namelijk de lakens met elkaar. Dan kan eenmalig en per ongeluk zijn op een avond waarop je te veel gedronken hebt. Maar er zijn ook vrienden die seks bij elkaar zoeken op de momenten dat ze geen van beiden een relatie hebben.

De eerste reactie van veel mensen is dat seks de vriendschap kapot zal maken. Door schaamte of spijt kan het zijn dat je die goede vriend(in) een tijd niet wil zien en elkaar gaat ontlopen. Maar je kunt het ook luchtiger oppakken en gewoon bedenken dat je een leuke tijd hebt gehad. En misschien is deze vriendschappelijke relatie wel de ideale basis voor een liefdesrelatie in de toekomst!

De beste aanpak luidt: praat snel met elkaar over hetgeen wat is gebeurd. Was het fijn? Was het de bedoeling? Was het eenmalig of heeft een van de twee meer gevoelens dan de vriendschap? Door dit uit te spreken blijft de situatie niet gênant en kun je elkaar ook na een nachtje samen nog onder ogen komen. Als vrienden, friends with benefits of als geliefden!

WIST JE DAT?… Op 22 september de film ‘Friends with Benefits’ in première gaat? Hoofdrolspelers zijn Mila Kunis en Justin Timberlake en hen lijkt de combinatie van vriendschap en seks prima te bevallen. Kun je meteen zien of het jou ook wat lijkt!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *