Kiss and tell

Zoenen, iedereen doet het, vriendschappelijk, verleidelijk, of hartstochtelijk. En zeg nou zelf, zoenen kan heerlijk zijn!

Er zijn heel veel verschillende soorten zoenen, met verschillende betekenissen. Zo is er de ontmoetingszoen of de vriendschapszoen. Het zijn de bekende kussen op de wang wanneer je iemand begroet of wanneer je afscheid neemt van iemand. Niet echt heel spannend dus.

Er zijn natuurlijk ook intiemere zoenen; zoenen die je geeft uit liefde of uit lust.
De nekzoen bijvoorbeeld is vooral bij vrouwen erg populair. De meeste vrouwen vinden de nek een geweldig spannend plekje om gezoend te worden.

Wil je het nog spannender maken, dan is er de bijtkus. De bijtkus is overigens niet voor iedereen weggelegd, maar sommigen houden wel van deze pittige variant waarbij je een stukje huid tussen de tanden neemt en er voorzichtig aan trekt. Ga wel vrij snel naar een volgend plekje en begin niet meteen hard te bijten. Rustig opbouwen en op ontdekking gaan is de boodschap.

En wie kent niet de zuigzoen, een soort markeringskus voor je partner.
Doordat het bloed naar de opperste huid wordt gezogen, ontstaat er een rode plek en vormt de zuigzoen de schrik voor “vreemdgangers“.

Wat dacht je van de plaagkus? Komt de ander naar je toe voor een volgende zoen, trek jij plagend je lippen terug. Maak er een spelletje van, maar laat het niet te lang duren. Er ontstaat sowieso een sensueel spelletje waarbij de ander zich naar je toe probeert te trekken.

Tongzoenen is tot slot een heel intieme manier van zoenen. Bij tongzoenen dansen de tongen van jullie beiden in je mond om elkaar heen. Je zoent dus anders en je lichaam reageert ook op een andere manier dan bij een “gewone” zoen.

Zoenen is ook nog eens ongelooflijk gezond. Doordat je bloed tijdens het zoenen als het ware vooruit snelt, krijgen je cellen meer zuurstof. Daarnaast stijgt je bloeddruk, versnelt de ademhaling en je stofwisseling neemt een tussensprintje. Ook je hersenen scheiden genotstofjes af, endorfines genaamd, die je in een lichte roes brengen. Het gevolg is dat je pupillen zich verwijden, je huid strakker wordt en beetje bij beetje een rozig gevoel ontstaat. Tongzoenen is ook nog eens gezond voor het gebit, omdat je tijdens deze activiteit meer speeksel aanmaakt.

WIST JE DAT…? Een Thais echtpaar het wereldrecord ”langste kus” heeft verbeterd? De kus duurde namelijk 58 uur, 35 minuten en 58 seconden.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *