Kan jij een maand zonder seks?

Deze week begint de Ramadan. Hierbij mogen moslims een maand lang niet alleen niet eten en drinken tussen zonsopgang en zonsondergang, maar ook geen seks hebben tussen die tijden.
De katholieken gaan met hun vasten nog een stapje verder. Zij hebben 40 dagen lang helemaal geen seks.


Waarom zou je 40 dagen geen seks hebben? Je kan dit voor je geloof doen, zoals onder andere katholieken en moslims doen, maar je kan natuurlijk ook om andere redenen geen seks hebben. Soms heb je voor een langere periode geen seks, omdat je bijvoorbeeld geen relatie hebt. Of je hebt wel een relatie, maar je wilt nog even wachten met seks. Het is belangrijk dat je zelf bepaalt wanneer je er klaar voor bent. Vaak begin je niet gelijk met seks, maar bouw je het rustig op. Je begint meestal met zoenen en tongzoenen, dan strelen onder de kleren, aanraken van elkaars geslachtsdelen zonder geslachtsgemeenschap (neuken) en dan pas seks. Een langzame opbouw is belangrijk; je moet rustig aan ontdekken en kijken wat jij prettig vindt. De gemiddelde leeftijd om voor het eerst seks te hebben is in Nederland bijna 17 jaar Dit is een gemiddelde, dus zegt eigenlijk niet zoveel. De één heeft voor het eerst seks op z’n 16e of eerder en een ander op z’n 18e of daarna. Het is natuurlijk het belangrijkste dat je hét pas doet, als je dat zelf wilt.

Het kan uiteraard ook zo zijn dat je in je relatie niet zo vaak seks hebt. Veel mensen hebben het idee dat ze te weinig seks hebben. Soms lijkt het heel normaal dat je elke dag seks zou hebben. Dit is lang niet altijd zo. In het begin van je relatie ben je heel verliefd en heb je misschien heel veel seks, maar na verloop van tijd wordt dat minder. Van alle Nederlanders die een relatie hebben, heeft ongeveer 20% hooguit één keer per maand seks. 40% heeft een paar keer per maand seks en 40% heeft een paar keer per week seks. Het is dus helemaal niet raar als je het niet elke dag doet. Opvallend is trouwens ook dat we in Nederland steeds minder seks hebben. In 1991 is zo’n zelfde onderzoek gedaan. Toen gaf 8% aan hooguit één keer per maand seks te hebben, 35 % een paar keer per maand en 58% meerdere keren per week. Best grote verschillen dus.

Het kan bij jou natuurlijk ook net andersom zijn: je kan geen dag zonder seks, en wilt eigenlijk meerdere keren per dag. Dan kan het zijn dat je seksverslaafd bent. Hier wordt soms heel lacherig over gedaan, maar het is natuurlijk heel vervelend als je het idee hebt dat je er geen controle over hebt en continue alleen nog maar met seks bezig bent. Moest je vroeger nog stiekem de playboy kopen, nu kan je heel makkelijk op internet aan porno komen. Gelukkig kan je tegenwoordig ook via internet van je seksverslaving af komen. Zie deze site: http://www.seksverslavingondercontrole.nl/.

WIST JE DAT?… Er steeds vaker pandafeesten gegeven worden? Dit is een feest dat je geeft als je een jaar geen seks hebt gehad en komt van het feit dat panda’s ook maar 1 keer per jaar seks hebben.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *