Jongerendag Marokko

Als je het hebt over Marokkanen en seksualiteit, denk je misschien als eerste aan het moeten bloeden bij het verliezen van de maagdelijkheid,het uithuwelijken en een streng geloof. Maar wist je dat de Islam op sommige punten juist heel vrij is als het gaat om seksualiteit?

Veel Marokkaanse jongeren voelen zich verbonden met de Islam. Ze proberen zoveel mogelijk volgens de Koran te leven.
Als niet Islamitische jongere heb je vast weleens gehoord van wat regels die in de Koran staan, zoals de vastenperiode, het niet mogen eten van varkensvlees en geen seks mogen hebben voor het huwelijk. En misschien weet je ook dat deze regels ook in de Bijbel staan, maar het is natuurlijk net hoe je deze regels interpreteert en wat je ermee doet in je dagelijkse leven.

Wat je misschien niet weet over de Koran, is dat seksualiteit er duidelijk beschreven wordt. Naast de regels over geen seks voor het huwelijk staat er ook dat de Islam de seksuele behoefte als een vorm van plezier beschouwt. Seks is niet iets waar je je voor moet schamen.

Ook is er veel geschreven over het belang van voorspel. Westerse mannen en vrouwen opgelet! Het is belangrijk dat een man pas seks heeft als zijn vrouw in de stemming voor seks is. Sterker nog, voorspel is vereist. Tederheid, liefde en vriendelijkheid zijn belangrijke onderdelen van seks en een man mag zelfs niet klaarkomen voor zijn vrouw dat heeft gedaan. Als vrouw moet je ook rekening houden met de voorkeuren van je partner. Praten wat je wel en niet fijn vindt is in elke seksuele relatie van groot belang.

Zelfs over orale seks heeft de Koran geschreven. Man en vrouw mogen volledig van elkaar genieten zoals zij dat willen. Orale seks is wel verboden als het onder dwang gaat. De Koran hecht namelijk erg veel waarde aan respect voor elkaar en rekening houden met elkaar.

Homoseksuele gevoelens zijn niet verboden volgens de Islam, het praktiseren hiervan wel.
Tot slot staat er ook nog duidelijk beschreven hoe je moet reageren als iemand die dichtbij je staat homoseksueel is. Hier mag je geen oordeel over hebben. Je hoort je niet bezig te houden met het seksuele privé leven van anderen. Het is je plicht om mensen geen schade aan te brengen. Iemand kwetsen is absoluut niet toegestaan.

Wist je dat…? In de Islam hygiëne erg belangrijk is? Naast verschillende wassingen wordt er ook van je verwacht dat je je schaamhaar scheert.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *