Introductieweken

Heb jij dit jaar eindexamen gedaan en begin je dit jaar aan een HBO of WO vervolgopleiding? Dan heb je waarschijnlijk je introductieweken. De tijd om nieuwe vrienden te maken, of de liefde van je leven (of één nacht) tegen het lijf te lopen.

Als je na je middelbare school begint aan een nieuwe studie, kan het zijn dat dit in een hele andere stad is en je daarom op kamers gaat. Niet alleen ben je je vertrouwde middelbare school kwijt, maar ook je familie en je vrienden zijn ineens niet meer in de buurt. Een hele nieuwe start dus.

De introductieweek is dan ook de tijd om nieuwe mensen te leren kennen. Best eng misschien, maar bedenk dat de meeste anderen in dezelfde situatie zitten als jij. Toch wat tips nodig?

Neem initiatief

Spreek mensen aan en begin gewoon met ze te kletsen. Niemand die dit raar vindt, want tenslotte ben je allemaal nieuw en ken je weinig anderen. Vraag bijvoorbeeld waar iemand vandaan komt of wat hij/zij gaat studeren. Of maak gewoon een praatje over een feest in de introductieweek.

Trek er op uit
Doe aan zoveel mogelijk activiteiten mee. Je introductieweek is een week van veel feest en weinig slaap. Je ouders zijn niet in de buurt, dus niemand die tegen je zegt dat je genoeg moet slapen en gezond moet eten. Dat komt wel weer na je introductieweek.

Sluit je aan bij een studentenvereniging
Tijdens je introductieweek zal je waarschijnlijk veel verschillende studentenverenigingen zien. Kies er één uit die het beste bij je past en waar degenen van je groepje die jij aardig vindt lid van worden. Zo houd je makkelijk contact na je introductieweek.

Ga offline
Prima natuurlijk om op facebook foto’s te delen van je introductieweek, maar probeer niet de hele dag alleen maar met je telefoon bezig te zijn. Het gaat er nu juist om dat je nieuwe vrienden maakt (die je daarna weer op facebook kan toevoegen)

WIST JE DAT…? Tijdens de introductieweek met de lucht van verschraald bier en zure oksels moet je er misschien niet aan denken. Maar mocht het leggen van contacten tijdens de eerste weken nog niet zo goed lukken, kun je een nieuwe liefde ook opdoen via studentsflirt.nl, een datingsite speciaal voor studenten!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *