Hugs and kisses

Knuffelen, kroelen en kussen met iedereen die je lief is; de één vindt het heerlijk; de ander is er niet zo van. Wat vind jij van lichamelijk contact? En heb je dat met iedereen?

Jonge kinderen krijgen geregeld een kus of een aai over de bol. Als je wat ouder wordt, is het vaak niet meer zo stoer om je vader of moeder een zoen te geven en gaat deze fase (tijdelijk) voorbij. In de pubertijd kom je weer met heel andere vormen van lichamelijk contact in aanraking. Meiden zijn soms heel close met hun vriendinnen. Ze lopen gearmd over straat en schrijven continu ‘love you’ naar elkaar. Bij jongens komt fysiek contact onderling minder vaak voor, maar als je verliefd bent, wordt strelen, kussen of vrijen ineens heel gewoon.

Als je net een relatie hebt, is het altijd even aftasten hoe fysiek de ander is. Ben je direct toe aan knuffelen, zoenen of seks? Of leer je elkaar liever eerst een beetje kennen? Dit is voor iedereen verschillend en ook afhankelijk van de ervaring die je al hebt. Wanneer je meerdere vriendjes of vriendinnen gehad hebt, zul je sneller toe zijn aan fysiek contact met elkaar. Je hebt alleen niet altijd even veel ervaring als de ander. Houd dus rekening met elkaar!

En hoe gedraag jij je in het openbaar? Loop je hand in hand over straat? Kus je in het bijzijn van vrienden of familie? Of zoen je uitgebreid midden op straat? 

Vaak vind je hier vanzelf samen een manier in. Voel je je ergens niet prettig of opgelaten bij? Of zou je juist willen dat jullie bijvoorbeeld wel hand in hand lopen? Maak dat dan kenbaar aan elkaar. Door te praten over wat je wel of niet fijn vindt, leer je elkaar beter kennen en wordt de band die je samen hebt vaak alleen maar sterker.

Tot slot, onderzoek heeft uitgewezen dat aanraken goed doet. Fysiek contact is een eerste levensbehoefte van de mens, net als eten, drinken en slapen. Wie regelmatig geaaid of geknuffeld wordt, is gelukkiger en heeft meer weerstand. Er is dus niets mis mee om de mensen van wie je houdt af en toe eens een dikke zoen te geven.

WIST JE DAT…? Als afkorting voor hugs en kisses wordt vaak XO gebruikt. Het dancefestival Extrema Outdoor (14 juli 2012) is in een nieuw jasje gestoken en heet voortaan ook XO. Ben je dus op zoek naar iemand om mee knuffelen en kussen, is dat misschien een goede gelegenheid voor een ontmoeting!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *