Hoe tolerant ben jij?

Het internet biedt allerlei nieuwe mogelijkheden. Zo ook op het gebied van seks. Naast seks chatten, cams en datingsites zijn er ook sites waar je ‘discreet’ kunt vreemdgaan. 

Als je vriend of vriendin weleens is vreemdgegaan komt de onvermijdelijke ‘waarom-vraag’. Was het liefde voor een ander of puur voor de seks? De reden waarom je vriend of vriendin is vreemdgegaan bepaald of je wel of niet verder gaat in je relatie. De een is hier toleranter in dan de ander. Wat versta jij onder vreemdgaan? Je kunt bijvoorbeeld flirten zien als ontrouw. Of jij vindt het pas vreemdgaan als je vriend/vriendin seks heeft gehad met iemand anders. En wat zou jij ervan vinden als je vriend of vriendin op pornosites rond kijkt, zou je dat ook als vreemdgaan zien?..

Uit alle onderzoeken blijkt dat wanneer er sprake is van een emotionele band met de ander, dat vaak als ergste vorm van vreemdgaan wordt ervaren. Dit geeft namelijk het gevoel dat er niks meer aan te veranderen is en dat de eigen relatie niet overleeft. Vreemdgaan puur om de seks en lust wordt sneller geaccepteerd. Dit is namelijk een behoefte die je ook zelf kan bevredigen binnen je relatie.

Over de gevolgen van vreemdgaan wordt vooraf nooit lang nagedacht. Denk goed na voordat je de stap zet om je relatie op het spel te zetten voor een verzetje. Is het je waard dat jij je vriend of vriendin kwijtraakt als hij/zij erachter komt?
Sommigen gebruiken vreemdgaan als manier om onder een andere relatie uit te komen. Hoe zou je het zelf vinden als je wordt bedrogen en je vertrouwen zo wordt beschaamd? Beter is het om je relatie te beëindigen voor je vreemd gaat.

Als je toch besluit met een ander het bed te delen, doe het dan op z’n minst veilig. Een SOA heb je zo opgelopen en overgedragen.

WIST JE DAT…? Mannen beter in staat zijn ontrouw te ontdekken dan vrouwen? Een Amerikaanse wetenschapper ontdekte in zijn onderzoek dat 75 procent van de mannen door had als de partner vreemd ging. Bij vrouwen lag dit op 41 procent.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *