Het web van een loverboy/lovergirl

Op 18 oktober is het de Europese Dag tegen Mensenhandel. In Nederland komt het ook voor dat er  slachtoffers gemaakt worden onder minderjarigen. Bijvoorbeeld door mensenhandelaren die worden aangeduid met de term “loverboy”. Iedereen heeft weleens van een loverboy gehoord, maar wist je dat er ook lovergirls zijn?

Een loverboy is een jongen die een meisje versiert, door heel lief voor haar te zijn en haar te overspoelen met aandacht en dure cadeaus. Alleen na een tijdje komt er verandering in het contact. Een loverboy verleidt het meisje dan vaak om met mannen naar bed te gaan voor geld, of in drugs te gaan handelen, waarbij vaak geweld wordt gebruikt.

Een lovergirl probeert een vriendschap met een meisje aan te gaan. Alleen is het doel geen vriendschap, maar ze wil je gebruiken om veel geld te verdienen, zodat ze haar dure leventje kan blijven betalen.

Hoe herken je nu een lovergirl? Ze draagt vaak dure designer kleding, wat een tienermeisje normaal gesproken niet zou kunnen betalen. Om je te laten zien dat ze echt je allerbeste vriendin is, koopt ze ook voor jou dure cadeaus. Eenmaal goede vriendinnen probeert zij je via slinkse wegen bijvoorbeeld in de prostitutie te krijgen of zover te krijgen dat je in drugs gaat handelen. Ze zal stoken tussen jou en je vriendinnen en ook het contact met je familie zal steeds minder worden. Je krijgt het gevoel dat je niet meer zonder haar kan en vaak denk je dat je niet anders kan dan te doen wat ze van je vraagt.

Je denkt misschien “dat zal mij nooit gebeuren”. Helaas is het al veel meiden wel overkomen. Denk je te maken te hebben met een lovergirl of loverboy let dan goed op bovenstaande tekenen en laat je vooral niet isoleren. Voor je het weet kan je geen kant meer op. Probeer er met iemand over te praten. Als je niet met je ouders durft te praten, denk dan aan een vriendin, je huisarts of een leraar. Ook de deskundige chatters van Seksenzo zijn te benaderen over dit onderwerp. Natuurlijk kan je altijd aangifte of melding doen of met iemand van de politie praten. Het belangrijkste is, verbreek het contact en de omgang met het meisje of de jongen, voordat je er echt niet meer uitkomt.

WIST JE DAT …? De lovergirls zelf ook vaak worden gezien als slachtoffer, omdat men beweert dat ze het vooral doen om zelf niet in de prostitutie te belanden.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *