Hemelse seks

Hemelvaartsdag, een vrije doordeweekse ochtend. Lekker uitslapen of nog even tegen je geliefde aan kruipen. In het kader van Hemelvaart vroegen wij ons af: Hoe bereik je hemelse extase in de seks?

Hoe bereik je hemelse extase in de seks? Er is een vorm van seks waarbij gezegd wordt dat je die hemelse extase kan bereiken. Het is gebaseerd op een oeroude traditie van sensualiteit en lichamelijke genot genoemd Tantra seks.

Tantra seks is een mystieke oosterse traditie die geliefden naar hogere sferen van passie en sensualiteit leidt. Het is beminnen door meditatie en aanraking. Het stelt de geslachtsgemeenschap uit en besteedt meer aandacht en tijd aan het voorspel, zodat een grotere sensuele extase bereikt kan worden. Tantra seks laat je meer genieten van het liefdesspel.
De oude traditionele rituelen wijzen erop dat seks de kracht heeft om gedachten en geest in hemelse sferen te brengen. De Yoga-meesters ontwikkelden een serie rituelen om seksuele energie op te wekken en deze naar hogere sferen te leiden, wat men Tantrische Seks noemt. Deze vorm van seks blijkt toegang te geven tot volledig seksueel genot en magische kracht. Het onderbewustzijn verbindt zich met seksuele energiestromen. Hierdoor verbindt het geliefden met het goddelijke..

Yin-yang spel
Een leuke Tantra oefening is de zogenaamde yin-yang oefening. Bij deze oefening is de ene partner gedurende een bepaalde tijd in de actieve rol (yang) en de andere partner in de passieve rol (yin) en andersom. Belangrijk is om de tijd van te voren goed vast te stellen en te kijken wanneer het tijd is om te wisselen. Die tijdsduur kan variëren van een uur tot een dag.Het kan goed zijn om voor de eerste keer te kiezen voor een oefening van in totaal 4 uur (dus ieder 2 uur in de actieve rol).

De oefening gaat als volgt: Degene die in de yang rol zit is ‘koning(in)’ en mag al zijn/haar wensen uiten aan degene die in de yin rol zit. Die wensen kunnen bijvoorbeeld zijn/haar een maaltijd bereiden, een eindje wandelen, iets te drinken halen, een massage of vormen van seksualiteit.
Belangrijk is dat degene die in de yang rol zit zijn/haar wensen uit zonder rekening te houden met wat de partner die in de yin rol zit prettig zou vinden. Als de yin partner iets onacceptabel vindt dan kan deze het zeggen en heeft hij het recht om dat te weigeren. De partner die in de yin rol zit heeft dus altijd een ‘vetorecht’.
Wat deze oefening oplevert is dat duidelijk wordt wat jij prettig vindt en waar je partner van houdt, zonder dat er gestreefd wordt naar compromissen, die onduidelijkheid in de hand werken. In het normale leven houden we, als het goed is, wel rekening met de ander, maar dit kan als gevolg hebben dat onze eigen wensen vervaagd worden.

WIST JE DAT? … ‘Lepeltje lepeltje’ liggen een goede manier is om verbinding met je partner te krijgen voordat je de liefde bedrijft. Wie voor of achter ligt, maakt niet uit. Probeer gelijktijdig te ademen: degene die achter ligt, bepaalt het ritme en stelt zich voor dat zijn of haar energie in het hart van de ander stroomt.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *