Grenzeloze liefde

Je was het niet van plan, hebt het niet aan zien komen, maar ineens is het daar. Je voelt een klik, een vonk, je hart slaat over en je weet dat dit de ware is. Dit gevoel hoopt iedereen eens mee te maken. Maar wat als dit jou overkomt terwijl je ver van huis bent?

Verliefd worden in het buitenland is een fenomeen wat vaak voorkomt. Je loopt een paar maanden stage of bent op zomervakantie in een exotisch oord en juist op dat moment scherpt Cupido zijn pijlen en wordt je op slag verliefd. Een heerlijke tijd breekt aan, maar in je achterhoofd blijft het gevoel knagen wat je moet doen als je weer naar huis gaat.

Verre liefdes zijn namelijk lastig te onderhouden. Vaak komt de relatie dan ook tot een einde door verdriet, misverstanden, jaloezie of ontrouw. Met name de laatste twee zijn lastig om mee om te gaan. Je hebt beiden thuis een leven en komt soms voor verleidingen te staan. Een troostende arm, in levende lijven en dichtbij huis kan dan moeilijk zijn om af te slaan.

Toch willen we degene met een verre liefde een hart onder de riem steken, want het is wel degelijk mogelijk om je relatie te laten slagen. Hoe?

1. Maak gebruik van de moderne technologie. Er is zoveel mogelijk! Natuurlijk kun je mailen, bellen en sms’en, maar met bijvoorbeeld Skype en een webcam is het bijna alsof je naast elkaar op de bank zit en elkaar diep in de ogen kijkt.

2. Maak geen einde aan een gesprek voordat misverstanden of ruzies zijn rechtgezet. Hoewel voor relaties dichtbij huis eigenlijk hetzelfde geldt, maakt de afstand tussen jullie het vaak nog moeilijker om onenigheid op een later moment uit te praten.

3. Doe niet mysterieus over dingen die je onderneemt, met wie je op stap gaat of wat je bezighoudt. Partners op afstand zijn extreem gevoelig en makkelijk jaloers te maken. Wakker dit niet aan met dubbelzinnige uitspraken of vage verhalen.

4. Blijf je leven leiden. Als je een verre liefde hebt houdt dit niet in dat je geen plezier meer mag hebben en jezelf moet opsluiten naast de telefoon. Door je sociale contacten te onderhouden blijft het gemis ook een beetje draaglijk.

5. En tot slot: plan je reisjes goed. Zorg dat ze goed verspreid zijn over de periode dat jullie elkaar moeten missen, wissel af waar jullie afspreken, hou het betaalbaar en maak veel tijd voor elkaar vrij.

WIST JE DAT…? Bij sommige mensen relaties juist beter slagen als zij niet continu bij elkaar op de lip zitten? Een latrelatie (living apart together) is hier een voorbeeld van.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *