Gezond en gelukkig in bikini

Het is een feit dat veel vrouwen en mannen ongelukkig zijn met hun uiterlijk. Probleemgebieden zijn met name buik, vetrolletjes, benen en heupen. Met de zomer op komst beginnen veel mensen snel aan een dieet, om op tijd ‘bikini-’ of ‘zwembroekklaar’ te zijn. Afvallen kun met Sonja Bakker, South Beach, Atkins, Montignac of Weight Watchers allemaal met een eigen manier van gezond en gestructureerd eten. Na vaak zware weken van honger en slecht humeur komen velen er achter niets of nauwelijks afgevallen te zijn.

 

Het is goed om een gezond gewicht na te streven, maar de manier waarop is wel bepalend voor het succes ervan. Diëten is populair, maar wordt al gauw een obsessie waar je ook heel ongelukkig van kan worden. Het is veel beter om gezond te eten en regelmatig te bewegen. Dan hoef je bepaalde soorten voedsel niet compleet te vermijden. De oplossing is om alles met mate te nemen en genoeg te variëren.

 

Om iedereen hier aan te helpen herinneren is het op 6 mei anti-dieetdag. Op deze dag gaat het er om niet de hele dag aan afvallen en diëten te denken, maar meer aan lekker een gezond eten en bewegen. Deze dag is in 1992 ingesteld als reactie op een zelfmoord van een 15-jarige meisje omdat ze er niet meer tegen kon dat ze zo dik was.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *