Gestolen, in lichterlaaie en gebroken

Als jongere kom je geregeld in aanraking met gevoelens die je nog niet eerder hebt gehad en waar je niet goed raad mee weet. Op de internationale dag van het hart geven we graag raad over gestolen harten, harten in lichterlaaie en gebroken harten.

Hoe je hart wordt gestolen, is lastig te voorspellen. De één maakt oogcontact en is op slag verliefd. De ander komt er pas achter gevoelens voor iemand te hebben na elkaar te hebben leren kennen. Maar als het eenmaal gebeurt, staat je leven op z’n kop, en je hart in lichterlaaie. Hevige verliefdheid zorgt voor spannende momenten en blije gevoelens. Maar ook verschijnselen als weinig trek en slecht slapen kunnen voorkomen.

Zo’n hart in lichterlaaie is in relaties vaak van tijdelijke aard. In het begin van een relatie is alles spannend en nieuw, wat er voor zorgt dat je nergens anders aan kunt denken dan aan die persoon. Na een tijdje ebt het gevoel van hevige verliefdheid vaak een beetje weg en maakt plaats voor het gevoel van ‘houden van’. De kunst is om je relatie geen sleur te laten worden en het samen leuk te houden. Doe dit bijvoorbeeld door af en toe iets liefs te doen voor elkaar, zoals bijvoorbeeld het organiseren van een verrassing of het geven van een klein kadootje.

Helaas zijn niet alle relaties voor altijd. Het kan zijn dat je opluchting voelt als er een punt achter is gezet, maar vaak komen ook de gevoelens van het gebroken hart boven.
Je voelt je eenzaam, zweert jongens/meiden voor goed af of denkt dat je voor goed alleen zult blijven. Op de bank kruipen in joggingbroek met chocola helpt als geen ander. Of stort je hart eens goed uit bij een goede vriend of vriendin! Na verloop van tijd zul je zien dat het beter gaat en voor je het weet is je hart opnieuw gestolen.

WIST JE DAT…? Je ook verslaafd kunt zijn aan het gevoel van verliefdheid? Mensen die hier last van hebben, zijn constant op zoek naar nieuwe relaties voor het krijgen van die verliefdheidskick.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *