Geef jij je makkelijk bloot?

Twijfels over het eigen lichaam komen veel voor. Iedereen is wel eens onzeker over buik, billen of borsten. Ook op persoonlijk vlak kan het soms moeilijk zijn om je helemaal bloot te geven. 

Wanneer je iemand net leert kennen en een leuke indruk wil maken, begin je vaak aan jezelf te twijfelen. Ben ik te dik? Had ik niet beter wat anders aan kunnen trekken? Vindt hij/zij mij wel leuk genoeg? Wat nu als ik niets te vertellen heb?

Onzekerheid in het begin van een relatie is niets vreemds. Vaak leg je de druk ook bij jezelf. Want nu het eindelijk is gelukt om het afspraakje te maken, beland je in de kritieke fase waar je elkaar beter leert kennen. En hoe zorg je nou dat hij/zij jou leuk blijft vinden?

Op persoonlijk vlak is het vooral verstandig om jezelf te zijn. Uiteindelijk moet er een klik zijn met jou en niet met de persoon als wie je je voordoet. Doe niet overdreven charmant, grappig of sexy. Verwerp de ander ook niet aan een kruisverhoor om zo snel mogelijk alles te weten te komen. Ga er gewoon vanuit dat jullie nog vaker zullen afspreken en je dus vanzelf meer te weten komt!

Jezelf zijn, hoe doe je dat? Van het een komt het ander en na een tijdje zul je misschien meer willen dan alleen daten. Misschien schaam jij je totaal niet voor je lichaam en doe je met gemak een striptease, loop je gerust naakt door de kamer of ga je naar het toilet in het bijzijn van de ander. Het kan ook zijn dat je wat meer moeite hebt om je letterlijk bloot te geven. Als je onzeker bent over je lichaam, kan het enorm opluchten door er over te praten. Kijk je het liever nog even aan? Dan kan het ook helpen om bijvoorbeeld iets aan te houden bij het vrijen of het licht uit te doen. Als je merkt dat je vriend(in) jou prachtig vindt, zal je onzekerheid snel afnemen!

Wist je dat…? Sommige mensen geven zich zo makkelijk bloot dat ze streaken, ofwel in het openbaar de kleren uittrekken tijdens bijvoorbeeld een evenement. Sander Lantinga deed dit voor Try before you die tijdens Wimbledon! Zien? Klik hier.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *