Eten om je breinfuncties te verbeteren

Net als seks geeft eten een ontspannen en voldaan gevoel. Kan bepaalde voeding een positieve werking hebben op het cijfer van je examen?

Het is eindexamen tijd, een spannende en stressvolle periode. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een ontbijt je korte termijn geheugen en aandacht verbetert. Studenten die ontbijten, presteren aanzienlijk beter dan degenen die dat niet doen. Eet niet te veel, onderzoekers ontdekten namelijk dat veel calorieën ’s ochtends de concentratie verstoren.

Er is geen magisch middel om je IQ te verhogen, maar bepaalde stoffen kunnen je energie geven en je helpen te focussen. Dit soort stoffen, als cafeïne, vind je in koffie, chocolade, energiedrankjes. Dit maakt dat je je wakkerder voelt, maar het effect duurt helaas niet lang. Wanneer je er te veel van neemt zul jij je zelfs opgejaagd voelen, wat het studeren weer bemoeilijkt.

Een andere energievolle stof is suiker. Dit is de meest favoriete energiebron van je hersenen. Je lichaam verwerkt glucose uit suikers en koolhydraten. Dat is de reden waarom iets zoet drinken een boost kan betekenen voor je geheugen, denkprocessen en mentale mogelijkheden. Als je er te veel van eet, kan dit slecht zijn voor je geheugen. Geniet dus met mate van suiker om je geheugen te verbeteren.

Ook vis bevat veel proteïne en vooral soorten die rijk zijn aan omega-3 vetzuren zijn goed voor de ontwikkeling en functies van het brein.Uit onderzoek blijkt namelijk dat eetpatroon rijk aan omega-3 vetzuren een belangrijke rol spelen in het verbeteren van je geheugen.
Voor een gezond brein en hart eet je best twee porties vis per week.

WIST JE DAT… Wetenschappers geloven dat polyfenolen, die overvloedig in chocolade en rode wijn zitten, de bloedvaten breder maken en de bloedtoevoer naar het brein versnellen.
De combinatie van wijn en chocolade maakt dat er meer zuurstof en suiker stroomt naar de hersenen, waardoor je makkelijker en sneller snelle berekeningen kunt maken.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *