De eerste keer seks: Pijn?

Met “de eerste keer” wordt bedoeld: de eerste keer dat je seks hebt. Het is een speciale en spannende gebeurtenis. Daarom is het belangrijk om er iets leuks en fijns van te maken. Seksenzo info krijgt via het e-Consult en de chat veel vragen over die eerste keer. Deze vragen variëren van doet het de eerste keer pijn, tot past een penis er gelijk in de eerste keer? Om antwoord te geven op deze vragen schrijven we de komende tijd een aantal artikelen over de eerste keer.

Doet de eerste keer pijn?
De eerste keer kan bij sommigen wel wat pijn doen, bij anderen niet. Het hangt mede af van een aantal factoren zoals; ben je gespannen of zenuwachtig? Maar ook hoe graag je seks wilt hebben met de ander en of dit je eigen keus is. Zorg dus dat je ontspannen, opgewonden en vochtig bent
Pijn heeft in feite dus andere oorzaken dan puur het feit dat het de eerste keer is zoals onhandigheid, te weinig geduld, gespannen zijn, te droog zijn etc.

Zal ik bloed verliezen?
Binnen veel culturen en religies is het maagd zijn heel belangrijk. Omdat je hiermee aangeeft je aan één persoon te willen binden. De meeste vrouwen bloeden niet tijdens hun eerste keer! Slechts 2 van de 10 vrouwen die voor het eerst geslachtsgemeenschap hebben, bloeden de eerste keer.
Bij de eerste keer seks kan er dus wel wat bloed vrij komen. Maar als dit niet het geval is, is dat geen redenen om je zorgen  over te maken. Immers weet jij als geen ander of je wel of geen seks hebt gehad met iemand.

Hoe komt het dat de ene vrouw tijdens de eerste keer wel bloed verliest en de ander niet?

Het maagdenvlies -een randje weefsel is een zacht, glibberige en iets dikker stukje huid, vergelijkbaar met de huid aan de binnenkant van je wang – zo soepel, dat het gewoon meebuigt als de penis naar binnengaat. Soms wordt dit weefsel (het maagdenvlies) iets dikker of ruwer door de werking van (vrouwelijke) hormonen. Heel soms komt het voor dat het maagdenvlies wordt geschaafd of geschramd bij het inbrengen van de penis. En doordat de vaginawand en het weefsel sterk gevuld zijn met bloed, kan er dan wat bloed uit de vagina komen. Dit kan ook komen doordat de vagina-ingang vernauwt doordat de spieren eromheen zich aanspannen. Het bloeden, gaat vanzelf weer over en de schram verdwijnt. Als je zelf ontspannen bent en je prettig voelt en zin hebt, verloopt de eerste geslachtsgemeenschap vaak pijnloos en zonder bloed.

WIST JE DAT…? Een mannelijke maagd een knaap wordt genoemd. In 2003 was er in Amerika een “knaap “van 300 kilo die niet als maagd wilde sterven. Hij viel 185 kilo af in drie jaar om seks te kunnen hebben.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *