Dag van de romantische muziek

Muziek, seks en eten; allemaal dingen waar de meeste mensen van kunnen genieten. Is dat toevallig of zit er een reden achter?

Het blijkt dat we door lekkere muziek, eten en seks dezelfde genotstofjes vrijmaken in onze hersenen. Dit stofje is dopamine. De invloed van muziek en met name romantische muziek heeft een grotere invloed dan men eerst dacht. Vrouwen gaan eerder op de avances van een man in als ze net een liefdeslied gehoord hebben en blijken ook meer zin in seks te hebben als ze romantische muziek horen. Bij de mannen schijnt muziek een iets minder grote invloed te hebben op de seks. Wel blijkt dat vrolijke muziek een grotere erectie teweeg brengt.

Dus grijp je kans en download een paar romantische songs en geniet op deze dag samen. Doe de gordijnen dicht, steek de kaarsjes aan. Geniet van een hapje en een drankje maar vooral van elkaar.
Of doe is een keer iets anders, kleed je mooi aan en ga samen naar de Opera. Net als in de film Pretty Woman met Richard Gere en Julia Roberts.

Bij deze de top 10 van romantische liedjes:
1 Heb ik ooit gezegd – Clouseau
 2. I Do It For You – Bryan Adams
3. Unchained Melody – Righteous Brothers
4. Wonderful Tonight – Eric Clapton
5. Angels – Robbie Williams
6. I Will Always Love You – Whitney Houston
7. Endless Love – Lionel Ritchie & Diana Ross
8. This is Your Song – Elton John
9. Total Eclipse of the Heart – Bonnie Tyler
10. Because you Love Me – Celine Dion

Wist je dat…. De dag van de romantische muziek is ontstaan om meer aandacht aan de klassieke romantische muziek te geven. Het wordt dit jaar gevierd op 14 augustus in Rotterdam.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *