Dag buiten de tijd, tijd voor seks meditatie

De dag buiten de tijd vindt jaarlijks plaats op 25 juli en is afkomstig van de Maya kalender. De Dag Buiten de Tijd is een dag die wij cadeau krijgen. Een dag om geen afspraken te hebben, een dag om alleen in het “nu”te zijn, een dag om het oude los te laten en dag om te mediteren. Mediteren is trendy en gezond maar voor sommige een tikkeltje te zweverig. Misschien dat seksmeditatie iets voor jou is?

Meditatie draait om het loslaten van het dagelijks leven. Je wilt even tot jezelf komen om rust te vinden. Door je te focussen op één ding, bijvoorbeeld je ademhaling, kom je tot rust. Dat klinkt heerlijk, toch? Je kunt mediteren ook combineren met seks, leuk en ontspannend!

Van Tantra heb je waarschijnlijk eerder gehoord. De meest eenvoudige definitie van tantra is de unie tussen seks en meditatie. Het is tegelijkertijd een fysieke en spirituele gebeurtenis, waar twee ogenschijnlijk tegengestelde extremen samen smelten. Dat klinkt ingewikkeld, maar het kan ook veel eenvoudiger en jawel, alleen!

Bij seksmeditatie focus je je op seks. Heel simpel gezegd, je hebt seks in je gedachten. Je kunt je voorstellen dat het een stuk leuker is dan focussen op je ademhaling, en dus een stuk makkelijker vol te houden. Je doet het in je eentje, en handjes boven de dekens!
Het is niet de bedoeling dat je met jezelf gaat spelen, hoewel je dat natuurlijk zelf moet weten. Seksmeditatie is heel eenvoudig en je doet het als volgt:
1.    Ga comfortabel liggen op een bank of bed, liefst in een schemerige of donkere ruimte.
2.    Adem rustig in en uit, laat de spanning van je af glijden.
3.    Nu wordt het leuk: Haal in gedachte de persoon voor je waar je het allerliefst seks mee zou hebben. Denk aan ieder detail van deze persoon (of personen, wat je wilt).
4.    Voel hoe je seks hebt zoals jij dat zou willen hebben. Heel rustig, je hebt alle tijd, jij bent de baas over wat er gebeurt. Probeer het als een film in je hoofd af te spelen, en voel hoe die persoon je aanraakt. Probeer het in je hoofd zo echt mogelijk voor jezelf te maken. Voor je het weet begin je op te gaan in je eigen fantasie! Was het niet helemaal zoals je wilde? Begin dan opnieuw, en speel het filmpje nog eens af in je hoofd. Jij bent de regisseur!

Waarom zou je aan seksmeditatie doen? Het prikkelt je seksleven en maakt het rijker. Wanneer je regelmatig op deze manier mediteert zul je merken dat het je seksleven rijker kan maken. Door je fantasie op seksueel gebied eens goed aan het werk te zetten kom je erachter wat je wilt, en wat je leuk lijkt om te proberen. In je hoofd is alles mogelijk, dus je kunt het zonder problemen een keertje testen.
Het kan ook helpen om lust op te wekken als je een beetje in een lusteloze periode zit. Zoals we je al eens vertelden: Seks is gezond. En met seksmeditatie heb je een aantal van de ontspannende en plezierige voordelen van seks, zonder dat je hoeft te seksen.
Bron: www.sochicken.nl

WIST JE DAT…? De  Red Hot Chili Peppers gek zijn op Meditatie? Meditatie is na het afzweren van verdovende middelen de nieuwe verslaving van de groep. Niet echt seks, drugs en rock&roll dus, Of zouden zij ook aan seksmeditatie doen?

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *