Cupido houdt geen rekening met nationaliteit!

Internationale liefdes lijken steeds dichterbij te komen. Is de liefde sterk genoeg om alle cultuurverschillen, ontberingen en heimwee te overwinnen?

Via internet kan je heel gemakkelijk communiceren met mensen aan de andere kant van de wereld. Denk bijvoorbeeld aan Skype, Twitter of Facebook. Verliefd worden op iemand van een andere cultuur wordt tegenwoordig steeds makkelijker. Met enkele uren vliegen zit je al in een ander ver land. Als je lekker op vakantie bent, maar ook als je voor je studie of werk voor een bepaalde periode naar het buitenland gaat. Ook kan het hier in eigen land gebeuren. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het aantal buitenlandse studenten in Nederland steeds meer toeneemt. Al spreek je elkaars taal niet meteen, de taal van de liefde heeft geen woorden nodig. In het begin althans niet!

Het ontdekken van nieuwe culturen en tradities kan heel leuk zijn in een relatie; een warm land, heerlijk eten en totaal andere rituelen. Maar soms kan het ook best ingewikkeld zijn, en na een tijdje loop je mogelijk tegen dingen aan die zo anders zijn dan je eigen gewoontes en ideeën, dat het een  zware druk op je kan relatie leggen.

Waar kan je zoal tegen aan lopen? Zoenen of knuffelen in het openbaar is hier misschien heel gewoon maar in sommige landen is dat niet gepast. Ook zijn er culturen waarin een vrouw altijd ter beschikking dient te staan voor de man, waar je niet kunt gaan samenwonen zonder eerst getrouwd te zijn of geen seks mag hebben voor het huwelijk.

Tevens zijn er een aantal praktische zaken waar je aan moet denken. Een ticket kopen om je grote liefde op te zoeken is iedere keer best weer een flink bedrag. Ook valt het niet mee om elke keer een visum te krijgen als je dat nodig hebt.

Gelukkig blijkt de liefde vaak sterk genoeg te zijn en verlopen de relaties meestal goed.

Wist je dat…? Als je verliefd bent, is je brein positiever ingesteld en hierdoor gaat het aanleren van een nieuwe taal gemakkelijker.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *