Crossing Borders

Vandaag is het de dag van de migrant. Als je vanuit een hele andere cultuur naar Nederland verhuist, kan het misschien wel schrikken zijn hoe open wij zijn over homoseksualiteit, abortus en seksualiteit in bijvoorbeeld de media. Of valt dat wel mee?

Wij Nederlanders denken graag van onszelf dat wij erg tolerant zijn. Maar is dit wel zo? En hoe is dit eigenlijk in andere landen?

Nederland is op veel gebieden inderdaad erg tolerant. Nederland was het eerste land waar het homohuwelijk was toegestaan. Toch geeft de helft van de jongeren aan het vies te vinden als twee mannen in het openbaar zoenen. Ook op het gebied van seksualiteit zijn wij aan de ene kant heel open (denk aan het feit dat er in bijna elke Nederlandse film seks te zien is en programma’s als ‘Spuiten en Slikken’), maar aan de andere kant is het soms heel lastig om over seks te praten. Stel dat jij problemen hebt met seks, naar wie ga jij dan toe?

Je zou het misschien niet verwachten, maar in heel veel landen zijn ze daar een stuk vrijer in dan wij zijn. Misschien heb je het wel op tv gezien: ‘Sunny side of sex’. Hierin kijkt Sunny Bergman hoe ze in andere landen omgaan met seksualiteit. In Uganda en Cuba zijn ze op veel gebieden veel vrijer. In Uganda wordt je, voor je de eerste keer seks hebt, voorgelicht door je tante. Denk daarbij niet aan je saaie seksuele voorlichting van hier. Nee, je tante doet je gewoon voor hoe je met je heupen moet bewegen en leert je wat een man lekker vindt.

In tegenstelling tot wat wij hier vinden, is het daar heel belangrijk dat je grote schaamlippen hebt. Ze vinden schaamlippen een rare term, want waarom zou je ervoor schamen? De schaamlippen moeten groot zijn, omdat je dan meer kan genieten van seks. Daarom trekken vrouwen bij elkaar aan de schaamlippen om deze groter te maken. Het is hierbij niet de bedoeling dat je hiervan opgewonden wordt. Gebeurt dit wel, dan dep je je vriendin gewoon even droog met een tissue.

Ook in Cuba zijn ze veel vrijer op het gebied van seksualiteit. Voor mannen is het daar heel belangrijk dat de vrouw geniet van seks. En onzekerheid over je lichaam, dat lijken ze daar niet te kennen. Doordat reclame verboden is op Cuba, hebben ze daar geen topmodellen als ideaalbeeld. Jong, oud, dik en dun, iedereen is trots op zijn lichaam.

Wist je dat….? Er in Amerika een onderzoek is uitgekomen: What whe can learn from the Dutch about teen sex?” Zo slecht doen wij het dus helemaal niet als zo’n groot land als Amerika van ons wil leren!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *