CASA Werkstuk Award 2011-2012 over Abortus

Vanaf 1 oktober 2011 kunnen alle leerlingen aan het middelbaar onderwijs meedoen aan de CASA Werkstuk Award. CASA Nederland, een landelijke organisatie voor seksuele gezondheid, wil met deze wedstrijd het onderwerp seksualiteit bij jongeren meer onder de aandacht brengen. De werkstukken kunnen online ingeleverd worden op Scholieren.com, de site die middelbare scholieren steunt, adviseert en vermaakt op de lange weg naar hun diploma. Scholieren.com staat achter het initiatief omdat de CASA Werkstuk Award scholieren inspireert en motiveert om een mooi werkstuk te maken.

Seksualiteit is een breed thema, daarom is er voor gekozen om elk jaar een ander thema te behandelen. Dit jaar is het thema Abortus.
Het onderwerp Abortus heeft veel invalshoeken, dus er zijn veel verschillende werkstukken te schrijven. Een werkstuk kan bijvoorbeeld de abortusbehandeling zelf bespreken, maar ook het ontstaan van de abortuswet in Nederland of het ontbreken van een wet in landen als Ierland of Polen. Een werkstuk kan ook gaan over de redenen waarom men voor abortus kiest. De rol van mannen bij een abortus of abortus en religie.
Een andere insteek is de hulpverlening van organisaties als Siriz (voorheen VBOK), die vrouwen begeleiden bij het maken van een beslissing, of de Fiom die vrouwen begeleiden na een abortus. Er zijn ook protestorganisaties die uitgesproken ‘Pro Life’ (voor leven en bescherming van de ongeboren vrucht) of ‘Pro Choice’ (voor keuze van de vrouw) zijn. Elk van deze onderwerpen vallen wat betreft de jury binnen het thema abortus.

Als je tussen de 12 en 18 jaar oud bent kun je meedoen en een werkstuk inleveren, op www.scholieren.com/casawerkstukaward. Daar vind je bovendien een hele lijst met suggesties en ideeën voor je werkstuk. De inzending moet uiterlijk op 31 maart 2012 zijn ingestuurd via Scholieren.com. Een kritische en deskundige jury zal daarna de inzendingen beoordelen op kwaliteit, creativiteit en vorm.

De winnaar wint een jongerenreis voor twee personen naar Parijs, stad van de liefde en snuffelstage in één van de CASA klinieken en een eervolle vermelding op Scholieren.com.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *