Burendag: hoe leuk zijn jou buren?

 

Je kent de volgende uitspraak vast wel: “Beter een goede buur dan een verre vriend”. Maar stel nou dat jij  liever jouw goede buur als jouw vriend(in) ziet.

Je woont al een aantal jaar naast elkaar en dan komt die dag dat je ontdekt dat jij je buurjongen of buurmeisje wel heel erg leuk vindt! Zo leuk, dat je begint te stamelen als je de ander ziet. Je hebt vlinders in je buik, loopt op een roze wolk en de wereld ziet er anders uit. Hoe pak je dat nou aan?

Hoe vertel je aan je buurjongen/meisje dat je verliefd op hem/haar bent? Meestal is het niet makkelijk om tegen iemand te zeggen dat je diegene leuk vindt. Vooral als je niet zeker weet wat die ander voor jou voelt. Maar als je de stap niet zet dan kun je heel lang in onzekerheid blijven. 

En dat is misschien nog wel moeilijker dan een afwijzing.

Je kunt dus erop af stappen,een praatje maken en zeggen wat je voelt. Als je het niet zelf durft, kun je iemand vragen om te checken wat diegene van jou vindt.  Als je het zelf in de hand wilt houden zonder direct te zijn, kan je een beetje gaan flirten, door te glimlachen en complimentjes te maken als je hem/haar tegenkomt. Je kunt zelfs een liefdesbrief schrijven om te verwoorden wat je voor je buurjongen/meisje voelt. Het schrijven van een liefdesbrief is echt niet zo heel moeilijk. Het belangrijkste is dat je oprecht bent en wat je schrijft uit je hart komt.

Wanneer dit voor jou allemaal te dichtbij komt, kan je het natuurlijk ook anoniem doen of via internet.

WIST JE DAT…? Verliefdheid mensen kan gek maken?Johanna van Castilië, de moeder van keizer Karel, was zo verliefd op haar man, Filips de Schone, dat ze na zijn dood zijn kist in haar slaapkamer liet plaatsen. Elke ochtend liet ze de kist openen in de hoop dat Filips er terug levend uit zou stappen. Niet dus. Zij ging de geschiedenis is als Johanna de Waanzinnige.

 

 

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *