Best Friends Forever!?

Zaterdag 17 maart is het Nationale Vriendinnendag. Wat zou je toch zonder vriendinnen moeten? Helaas heb je vast ook weleens problemen met je beste vriendin. Bijvoorbeeld omdat ze een vriendje heeft. En hoe zou jij reageren als je beste vriendin lesbisch is?

Misschien herken je het wel: je hebt al jaren een beste vriendin, alles deden jullie samen en je wist zeker dat er nooit iets tussen jullie in zou komen. Maar nu lijkt dat toch gebeurd te zijn. Ze heeft een nieuw vriendje en ze is alleen nog maar bij hem. Wat moet je nu?

Als je net verkering hebt, is het heel normaal dat je alleen maar bij elkaar wilt zijn. Hierdoor kunnen andere contacten weleens verwaarlozen. Niet zo fijn natuurlijk, maar meestal wordt dit na een tijdje vanzelf weer minder en heb je weer tijd voor andere dingen.
Heb je een vriendin die jou in de steek laat voor haar vriendje? Na een tijdje mag je haar hier gerust op aanspreken. Geef aan dat je haar mist en het je leuk lijkt om weer eens samen iets te doen. Stel direct iets voor, bijvoorbeeld om de eerstvolgende koopavond samen te shoppen. Na verloop van tijd zul je merken dat je vriendin echt wel weer tijd heeft voor jou. Waarschijnlijk niet zoveel als vroeger, want ze moet haar tijd verdelen tussen haar vriendje en jou.
Het is logisch als je dit jammer vindt, maar probeer een beetje begrip te tonen voor haar situatie. Voor je het weet heb jij ook een vriendje en overkomt haar hetzelfde.

Heel anders is het als je al jaren vriendinnen bent en je beste vriendin je opeens verteld dat ze lesbisch is. Je kunt hier best even van schrikken. Alles wat jullie samen gedaan hebben, kun je ineens met andere ogen gaan bekijken. Samen zwemmen, samen kleren passen en bij elkaar slapen krijgen ineens een heel andere betekenis. Dit hoeft natuurlijk helemaal niet zo te zijn. Het feit dat jouw vriendin op vrouwen valt, wil natuurlijk niet betekenen dat ze ook op jou valt. Jij bent ook niet verliefd op alle jongens die je kent, ook al vindt je sommige wel heel aardig.
Beschouw het feit dat je vriendin het juist aan jou vertelt als een eer! Dit betekent dat ze je volledig vertrouwt en bij jou helemaal zichzelf durft te zijn. Steun je vriendin dus, zodat ze zich hier niet alleen in voelt. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat jij jezelf helemaal wegcijfert. Vertel haar eerlijk wat het met je doet en geef het aan als jij het bijvoorbeeld vervelend vindt om met haar te knuffelen. Samen komen jullie er wel uit.

WIST JE DAT …? je vriendengroep vaak bepaald wordt door je genen? Je vrienden zijn te onderscheiden in twee groepen: één die grotendeels dezelfde genen heeft en één die juist tegenovergesteld is. Iemand die bijvoorbeeld heel open is en veel praat, heeft dan juist vrienden die wat stiller zijn. Ook zoek je de meeste vrienden dicht bij huis. Dit wordt het Jip en Janneke effect genoemd.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *