Ben jij een open boek?

Bij de één kun je van het gezicht aflezen dat er iets mis is. De ander is een kei in liegen en er is niets dat hem of haar verraad. Als je bent vreemdgegaan zul je vast overwegen om de misstap juist wel of niet te vertellen. Ben jij een open boek?

De vraag wat vreemdgaan nu precies is, is lastiger te beantwoorden dan je zou denken. Voor de één is er sprake van vreemdgaan als er verliefde gevoelens voor iemand anders zijn; voor de ander ligt de grens al bij een zoen. Wat het meest belangrijk hierbij is, is dat het voor de ander niet acceptabel is en dus stiekem gebeurt.
Vaak spreek je aan het begin van een relatie af waar voor jullie de grens ligt. Ook de mate waarin je elkaar vertrouwt speelt een grote rol. Als je onzeker bent over je relatie, zie je een vriendschappelijke knuffel met vriend(in) misschien al als bedreigend. Vertrouw je elkaar volledig, zul je het misschien niet eens een probleem vinden als hij of zij bij een goede vriend(in) blijft logeren.

Heb je toch een keer een slippertje gemaakt, kun je overwegen of je dit eerlijk zult opbiechten. Redenen om het niet te vertellen kunnen zijn dat je de ander niet wilt kwetsen, jullie relatie niet kapot wilt maken en die ene keer toch niets betekende. Als je besluit om het niet te vertellen, kan het lastig zijn om de misstap een plekje te geven. Als het schuldgevoel blijft knagen kan het een reden zijn om uiteindelijk alsnog te vertellen dat je bent vreemdgegaan. Dan heb je jouw partner gekwetst én ben je niet eerlijk geweest. Misschien is dat nog wel vervelender. En ook al kun je zelf zwijgen als het graf; anderen kunnen dat vaak niet! Zijn er mensen op de hoogte van jouw slippertje, kun je er van uit gaan dat het vroeger of later aan het licht komt.

Je kunt er dus beter voor zorgen dat het vreemdgaan in eerste instantie niet gebeurt. Ben je ontevreden in je relatie? Praat er dan met elkaar over. Wie weet bloeit op die manier jullie relatie weer helemaal op en is er geen behoefte aan een ander!

WIST JE DAT…? Veel mensen zich schuldig voelen als zij bijvoorbeeld masturberen, fantaseren of naar erotiek kijken? Hoewel dit een normaal onderdeel van seksualiteit is, voelt het soms bijna als vreemdgaan omdat je partner het idee kan krijgen dat hij/zij niet (goed) genoeg voor jou is.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *