Be Gay for a Day

“Be Gay for a Day” is het thema van Roze Maandag. Dit evenement, wat altijd plaatsvindt op de maandag van de Tilburgse kermis, staat in teken van de homo-emancipatie en -integratie.

Iedereen wordt hierbij opgeroepen om zich roze uit te dossen. Roze maandag is een feest van en voor iedereen. Of je nou homo, lesbisch, bi of hetero bent, op roze maandag is iedereen saamhorig. Op roze maandag is dus iedereen verkleed, maar hoe weet je nou of die leuke jongen die je daar ziet homo of hetero is? En zijn die twee leuke meiden die je daar ziet lopen nou “gewoon” vriendinnen of hebben ze wat met elkaar?

Ook in het dagelijks leven is niet altijd te zien of iemand hetero of homo is. Denk je eindelijk je goed geklede, lieve en geïnteresseerde droomman gevonden te hebben, blijkt hij homo te zijn!
Als je het er vervolgens met je vriendin over hebt, snapt ze niet dat je dat niet eerder gezien hebt, want zij had het gelijk door. Hoe komt dat toch, dat de een dat sneller ziet dan een ander?

Dit komt door je “gaydar”, een soort radar waarmee je aanvoelt of iemand wel of niet homo is. Dit pik je op uit non-verbale signalen, zoals sociaal gedrag, houdingen en bewegingen, stemgeluid en intonatie en gezichtsuitdrukkingen.
Uit een onderzoek wat onlangs gepubliceerd is, blijkt dat iedereen deze vaardigheid kan ontwikkelen, maar dat dit sterker naar voren komt bij homoseksuelen. Homoseksuele mannen zouden hierbij wel beter te herkennen zijn dan homoseksuele vrouwen
Is jouw gaydar nog niet zo goed ontwikkeld? Er zijn verschillende apps te downloaden om te “zien” of iemand homo is.

Wist je dat…? Er dit jaar een hele hype was rondom “GayVillage”? De stichting van roze maandag had deze hoax bedacht, waarin in een Tilburgse wijk een community zou worden gebouwd voor homoseksuelen, biseksuelen en transgenders, als statement tegen de intolerantie naar de gay gemeenschap in Nederland.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *