Het morning-after spiraaltje

Tot vijf dagen nadat je onbeschermd seks hebt gehad (je hebt geen anticonceptie gebruikt of bent de pil vergeten), kan je het morning after spiraal laten plaatsen.

Het morning after spiraal is een “gewoon” koperspiraaltje. Dit koperspiraaltje is dus een anticonceptiemiddel wat je ook als morning after middel kan gebruiken.

Met het morning after spiraal heb je minder kans op zwangerschap dan met de morning after pil. Je moet hem in ieder geval tot je eerste menstruatie laten zitten, maar je kunt hem vijf tot tien jaar laten zitten (afhankelijk van het soort koperspiraal wat er geplaatst wordt) en zo als anticonceptie gebruiken.

Het morning after spiraal beschermt, net als de morning after pil, alleen tegen zwangerschap en niet tegen SOA. Heb je hier risico op gelopen, laat je dan even testen.

Het morning after spiraal kan bij je huisarts of één van de klinieken van CASA geplaatst worden. Bel even voor een afspraak en zeg duidelijk dat het om een morning after spiraal gaat, zodat je zo snel mogelijk kan komen.

Het is verstandig om voor de zekerheid even een zwangerschapstest te doen op de dag dat je verwacht ongesteld te worden of twee tot drie weken na de onbeschermde seks,

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *