Adonis of Adonetniet?

Flubberbillen, korte armen, te grote voeten, te kleine handen, te weinig spieren, een hoge haargrens of een scheve penis. Er zijn genoeg lichaamsdelen waarover een man onzeker kan zijn. Zelfs de grootste monden kunnen spontaan knikkende knieën krijgen bij het idee dat specifieke lichaamsdeel te ontbloten.

Geen man staat meer vreemd te kijken van een vrouw die openlijk haar onzekerheden deelt. Hoe vaak krijg je als man niet de vraag of dat jurkje dik maakt, haar haren wel goed zitten en of je haar nog aantrekkelijk vindt. Vrouwen staan erom bekend dat hun uiterlijk belangrijk is. Daarbij is perfectie een modetrend, en geven de damesbladen, films en catwalks allerlei redenen voor onzekerheid. Ze zijn er zelfs zo druk mee bezig dat de meeste niet opvalt dat zij niet de enige zijn die af en toe onzeker zijn.

Al lopen mannen er niet mee te koop, zelfs achter de stoerste kerel gaat weleens een onzeker gevoel schuil. Ook mannen kunnen dromen van een strakke kont, een bos vol haar of een paar centimeter meer lengte. Praten over je gevoelens helpt onzekerheden weg te nemen, maar als man is dat niet cool. Zelfs in de beschaafde en redelijk geëmancipeerde wereld gelden de regels van de jungle. Een man moet sterk zijn; elke uiting van onzekerheid is een teken van zwakte. Je kunt het er mee eens zijn of niet, het zijn de ongeschreven oerregels van de menselijke natuur.

Toch is het aantal mannen dat een cosmetische behandeling ondergaat is de laatste jaren groter geworden. In Nederland heeft 10 procent (645.000) van de mannen weleens een correctie aan het lichaam laten doen. In Amerika is dat al 25% van de mannen. De meest voorkomende behandelingen bij mannen zijn: ooglidcorrectie, vet wegzuigen van de buik (ook wel billen en borst), laserbehandeling van rimpels, haartransplantatie en ontharing. Andere ingrepen zijn neuscorrectie en lipvergroting. De wensen variëren per leeftijd. Een facelift wordt vaak gevraagd door mannen boven de 45, ooglidcorrectie vanaf 35 en lipvergroting wordt al bij twintigers gedaan.

Vandaag is het de dag van de bouwvakker. De dag dat hard werkende veelal bebierbuikte mannen in het zonnetje worden gezet. Rond lunchtijd zullen zij het vrouwelijk schoon luid toefluiten. Mocht je als vrouw vandaag befloten worden, bedenk dan, terwijl je opgelaten aan het groepje mannen voorbij schuift, “laat ze maar fluiten die arme zielen”. Het lijkt wel alsof zij niets om hun uiterlijk geven, maar achter elke plastic helm gaat een verlangen schuil.

WIST JE DAT…? Tot het 12de levensjaar huilen jongens en meisjes ongeveer evenveel. Daarna scheiden de wegen: volwassen vrouwen huilen 25 tot 50 keer per jaar, mannen 5 tot 20 keer per jaar.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *