Aandacht voor de ‘slanke’ lijn

De vakantiekilo’s moeten er weer af, dus het wordt weer tijd voor diëten! Maar wel met een beetje verwennerij. Waarom zou je het nuttige niet met het aangename combineren? Wil je dus je vakantiekilo’s kwijt, maar wordt je chagrijnig van diëten? Kies dan voor zinnenprikkelend eten!

Voedsel als kaviaar, granaatappels, vijgen en specerijen worden gezien als zinnenprikkelend
vanwege hun sensuele vorm, hun associatie met vruchtbaarheid of hun exotische zeldzaamheid. De perzik bijvoorbeeld is met haar zoete, sappige vruchtvlees, zijdezachte huid en volle ronde vorm al sinds mensheugenis een symbool voor seksualiteit. En het eten van artisjokken wordt vaak vergeleken met het voorspel. Daarom staat deze distel wellicht zo hoog in de ranglijst van afrodisiaca. Ofwel een middel dat wordt gebruikt met als doel om de geslachtsdrift te stimuleren. Truffels worden geassocieerd met toverkracht om hun opwindende geur en smaak en omdat ze zo zeldzaam zijn. Een dozijn oesters levert meer dan de dagelijkse behoefte aan zink, een mineraal dat het testosteron bij de man kan opdrijven.

Gerechten die met liefde zijn klaargemaakt kunnen opwindend zijn en passie opwekken en wat de calorieën betreft valt het met de meeste gerechten ook erg mee.

Hier een recept:

Wellustige oesters met kaviaar

Sommige smaken lijken voor elkaar gemaakt te zijn, zoals gember en limoen of chili en koriander. Die vier zinnenprikkelende smaken worden hier gecombineerd met de bekendste afrodisiaca ter wereld: oesters en kaviaar.

Dit recept is voor 2-4 personen, dus bedenk van tevoren met hoeveel mensen je van dit sensuele maal wilt genieten.

2 dozijn oesters
4 el rode kaviaar (forelkaviaar is ook prima!)
2 tl fijngesneden verse gember
1 Spaanse peper, ontzaad en fijngesneden
2 el verse koriander, gehakt
2 tenen knoflook, geperst
½ tl zout
sap van 2 limoenen
5 el extra vierge olijfolie

Meng de ingrediënten behalve de oesters en kaviaar in een kom en roer goed door. Lepel wat van dit mengsel op elke oester en leg bovenop wat kaviaar. Variatie: leg de oesters onder een grill en bak ze ca. 2-3 min per kant tot ze stevig aanvoelen, zo krijgen ze een heerlijke gerookte smaak. Lepel de dressing en ‘kaviaar’ op elke oester terwijl ze nog heet zijn.

WIST JE DAT…? Je tijdens de seks evenveel calorieën verbrand als met een half uur hardlopen? Dus nu maar snel op zoek naar calorie arme’ en opwindende recepten, dan vliegen de kilo’s eraf!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *