Seks tegen je zin

Wanneer je seks hebt met een ander, gebeurt dit waarschijnlijk als jullie er beiden zin in hebben. Maar het komt ook weleens voor dat iemand seks tegen haar of zijn zin heeft. Seks tegen je zin is seks die jij niet wilt of ongewenst vindt. Hiermee respecteert de ander jouw grenzen niet.

Seks tegen je zin kan van alles zijn. Het kan zijn dat je denkt dat seks binnen een relatie moet, terwijl je er eigenlijk nog niet aan toe bent of nog niet wilt. Je doet het dan omdat je denkt dat het hoort of omdat je hem of haar niet mag of wil teleurstellen. Of dat je het doet omdat je denkt dat iedereen in je omgeving seks heeft. Misschien heb je wel seks met iemand omdat diegene dan spullen voor je koopt die je zelf niet kan betalen. Maar ook als een jongen tegen je aanschuurt op de dansvloer. Of als je partner niet luistert als jij zegt dat je geen zin hebt of aangeeft dat je niet wil vrijen. Seks tegen je zin is ook een vorm van aanranding en verkrachting. Seks tegen je zin kan dus van alles zijn. Waar het om gaat is dat jouw grenzen niet worden gerespecteerd. Het is jouw lichaam en niemand mag over jouw grens heen gaan.

Het maakt niet uit in welke situatie het plaatsvindt, seks tegen je zin is altijd verkeerd. Je kunt problemen krijgen op seksueel en emotioneel gebied zoals geen zin meer in seks en/of niet meer kunnen genieten van de seks. Ook kan het zijn dat je gevoelens van haat en angst kan gaan ontwikkelen tegenover seks waardoor je niet meer kan genieten van de seks. Luister goed naar jezelf, naar waar jouw grenzen liggen en geef dit aan.

Lees ook

Nu even niet

Seks moet lekker duidelijk zijn

Seksueel misbruik

Aangifte doen

Werkwijze loverboys

Dag van de onschuldige kinderen

Dag van de rechten van het kind

Wat kan je zelf doen om het risico op seksueel misbruik te verkleinen?

 

 

 

 

 

 

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *