Oorzaken van remmingen bij seks

Alcohol

Van alcohol is bekend dat jongens hierdoor minder goed in staat zijn een erectie te krijgen. Alcohol werkt remmend op onder andere seksuele opwinding. Dat is ook het geval bij verschillende soorten drugs, vooral bij langdurig gebruik.

Gedachten aan andere dingen of problemen

Ook gedachten aan andere dingen of problemen die er spelen kunnen je zin in seks remmen. Vooral bij meiden speelt dit nog wel eens een rol. Wanneer meisjes bijvoorbeeld ergens mee zitten en hieraan denken tijdens de seks of eigenlijk geen zin hebben, kan het gebeuren dat zij helemaal niet opgewonden raken. Ook jongens kunnen hier last van hebben. Bij jongens kunnen gedachten over bijvoorbeeld prestaties en verwachtingen van anderen de erectie remmen. Probeer deze gedachten kwijt te raken en te ontspannen, door bijvoorbeeld te fantaseren.

Medicijnen   

Het kan ook zijn dat je medicijnen gebruikt die de seksuele opwinding remmen, vaak staat dit in de bijsluiter, daarom is het altijd goed die te lezen als je medicijnen gebruikt. Stop niet zomaar met je medicijnen, maar ga naar je arts om je seksuele problemen te bespreken. Misschien kan je arts je andere medicijnen voorschrijven.

Onzekerheid      

Soms kan het ook zijn dat je je onzeker voelt in wat wel en wat niet te doen bij het vrijen en de seks waardoor je geremd kan voelen. Samen vrijen is ook samen ontdekken wat je fijn en opwindend vindt. Daar kom je achter door het aan elkaar te vragen en er met elkaar over te praten.

Lees ook:

Help…ik krijg geen orgasme

Seksuele problemen

Geen zin in seks

Uitstellen van zaadlozing

 

 

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *