Hoe vrij ik veilig?

Veilig vrijen betekent dat je zorgt dat je beschermd bent tegen SOA en zwangerschap. Dit houdt in dat je altijd een condoom gebruikt als je niet weet of de persoon met wie je seks hebt een SOA kan hebben. Dit is niet alleen belangrijk bij neuken, maar ook bij anale seks en pijpen. Beffen kun je veilig doen door een beflapje te gebruiken. Ga er niet van uit dat de ander altijd een condoom bij zich heeft, zorg dat je zelf ook wat bij je hebt. Wees meteen duidelijk naar de ander dat je niet vrijt zonder een condoom en geef je grenzen aan.

Voor het beschermen tegen zwangerschap kun je beter niet alleen op een condoom vertrouwen. Een condoom kun je makkelijk vergeten als je erg geil bent, of het kan gebeuren dat het condoom te laat omgedaan wordt. Beter is het om naast het condoom ook een andere vorm van anticonceptie te gebruiken, zoals de pil en het spiraaltj.

Als je al langer een relatie hebt, komt waarschijnlijk het moment dat je niet langer een condoom wilt gebruiken. Jullie kunnen dan SOA-testen laten doen. Als de testen negatief zijn (jullie hebben dus geen SOA’s) en jullie hebben alleen met elkaar seks, hoeven jullie daarna geen condoom meer te gebruiken. Als jullie er nog niet aan toe zijn om zwanger te worden, is het natuurlijk wel belangrijk om andere anticonceptie te gebruiken

Lees ook:

Welke risico’s loop je als je seks hebt?

Wanneer heb je onveilige seks?

Welke anticonceptiemiddelen zijn er allemaal?

Veilig vrijen in een vaste relatie

Better be safe..

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *