Uitvinding gezocht: de mannenpil

De mannenpil. Een van de uitvindingen die nog steeds niet gedaan is, ondanks dat er al jarenlang naar wordt gezocht. Maar, stel dat hij morgen wordt uitgevonden, zou jij er dan op vertrouwen dat je mannelijke partner daadwerkelijk aan de pil is?

Onbeschermde seks is niet meer uit deze tijd weg te denken en als je samen kiest om een condoom te gebruiken dan zorg je ook samen voor anticonceptie. Maar condooms kunnen scheuren of zelfs met een speld worden gesaboteerd. Een aanvullende of andere vorm van anticonceptie naast het condoom is een erg goed idee. Is een mannenpil dan een alternatief?

Het idee van een mannenpil en vooral, daarop vertrouwen, is voor veel vrouwen een raar idee. De vrouw is degene die mogelijk zwanger raakt. Kan zij er dan op vertrouwen dat haar vriend netjes aan de pil is? Mannen, die chaotische wezens die in sommige gevallen pas een kind erkennen na een vaderschapstest en dan ook pas hun verantwoordelijkheid nemen.

Vanuit mannen bekeken is de vraag veel eenvoudiger. Als een mannenpil bestaat, kan een man zelf kiezen of hij wel of geen kinderen wil. Je hoeft er dan niet meer op te vertrouwen dat je partner het goed geregeld heeft. Dat bepaal je zelf! En of vrouwen dat dan vertrouwen? Hun probleem!

Het lijkt erop dat als er een mannenpil komt mannen een keuze krijgen en vrouwen een vertrouwensprobleem. Zou dat de reden zijn dat de mannenpil er nog niet is?

Of de mannenpil er ooit komt, en ook succesvol zal zijn, is de grote vraag. Het feit blijft dat vrouwen steeds vaker een alternatief zoeken voor de pil, zoals bijvoorbeeld een spiraaltje of Implanon, een staafje dat onder de huid van je bovenarm wordt ingebracht. Op www.casa.nl kun je een anticonceptietest doen om te zien welk middel het beste bij je past.

WIST JE DAT? … De oude Egyptenaren 4000 jaar geleden misschien wel het eerste voorbehoedsmiddel uitgevonden hebben: een kegeltje van gemalen granaatappelzaden en was. Granaatappels bevatten natuurlijk oestrogeen, dat nu nog steeds voor anticonceptie gebruikt wordt. Men vermoedt dat met dit kegeltje de eisprong werd voorkómen.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *