Preventie van zwangerschap en bescherming bij seks

Seks hebben kan heerlijk zijn, maar kan ook risico’s hebben. Seks zonder bescherming kan een zwangerschap en/of SOA tot gevolg hebben. Het is daarom belangrijk vooraf te weten hoe jij jezelf kunt beschermen en, als het mis gaat, waar je terecht kunt.

De deskundigen achter deze jongerensite over seksualiteit zijn werkzaam bij CASA klinieken. Bij CASA klinieken wordt hulp geboden als je onbeschermd seks hebt gehad en ongewenst zwanger bent, maar je kunt ook bij CASA klinieken terecht voor advies bij seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Naast hulp bieden in noodgevallen werkt CASA klinieken ook aan het voorkomen van onbedoelde zwangerschappen en SOA door informatie en advies over bescherming bij seks te geven.

In een ver verleden was seks alleen binnen een huwelijk, tussen een man en een vrouw, toegestaan voor het verwekken van nageslacht. Nog maar weinig mensen houden zich nog strikt aan deze regels, maar de taboes rondom het onderwerp zijn nog lang niet verdwenen. Anticonceptie, seksualiteit en vooral abortus zijn voor de meeste mensen beladen onderwerpen, waar niet iedereen vrijuit over durft te praten. Toch kan het kan iedereen overkomen, dat een condoom scheurt of de pil niet voldoende beschermt. Met als gevolg een SOA of een zwangerschap.

CASA medewerkers zijn bevlogen hulpverleners en, ondanks de vooroordelen die aan het werk kleven, trots op wat zij doen. Het zijn specialisten op het gebied van seksuele gezondheid en geven cliënten elke dag weer hun volle aandacht. In de besloten omgeving van een kliniek helpen zij jou in gevoelige en/of moeilijke situaties. Zij bieden praktische hulp in de vorm van informatie, advies en behandeling. Maar ook emotionele steun; troost en begrip. Dat maakt het werk dat zij doen niet alleen nuttig maar ook zeer waardevol.

WIST JE DAT…? CASA klinieken heeft in Amsterdam, Leiden, Den Haag, Rotterdam, Goes, regio Utrecht (Houten) en Maastricht? Je kunt voor informatie en afspraken bellen met 088 888 4444 of mailen naar info@casaklinieken.nl. Neem ook eens een kijkje op de website, daar staat veel informatie over anticonceptie, seksualiteit en abortus, www.casaklinieken.nl.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *