De eerste keer

Met “de eerste keer” wordt bedoeld: de eerste keer dat je seks hebt. Het is een speciale en spannende gebeurtenis. Daarom is het belangrijk om er iets leuks en fijns van te maken. Seksenzo.info krijgt via het e-Consult en de chat veel vragen over die eerste keer.
Deze vragen variëren van doet het de eerste keer pijn, tot past een penis er gelijk in de eerste keer?

Doet de eerste keer pijn?
De eerste keer kan bij sommigen wel wat pijn doen, bij anderen niet. Het hangt mede af van een aantal factoren zoals ben je gespannen of zenuwachtig. Maar ook hoe graag je seks wilt hebben met de ander en of dit je eigen keuze is. Zorg dus dat je ontspannen, opgewonden en vochtig bent

Pijn heeft in feite dus andere oorzaken dan puur het feit dat het de eerste keer is zoals onhandigheid, te weinig geduld, gespannen zijn, te droog zijn etc.

Zal ik bloedverliezen?
Binnen veel culturen en religies is het maagd zijn heel belangrijk. Omdat je hiermee aangeeft je aan 1 persoon te willen binden. De meeste vrouwen bloeden niet tijdens hun eerste keer! Slechts 2 van de 10 vrouwen die voor het eerst geslachtsgemeenschap hebben, bloeden de eerste keer.

Bij de eerste keer seks kan er dus wel wat bloed vrij komen. Maar als dit niet het geval is, is dat geen redenen om je zorgen over te maken. Immers weet jij als geen ander of je wel of geen seks hebt gehad met iemand.

Het maagdenvlies -een randje weefsel; een zacht, glibberige en iets dikker stukje huid, vergelijkbaar met de huid aan de binnenkant van je wang – zo soepel, dat het gewoon meebuigt als de penis naar binnengaat. Soms wordt dit weefsel (het maagdenvlies) iets dikker of ruwer door de werking van (vrouwelijke) hormonen. Heel soms komt het voor dat het maagdenvlies wordt geschaafd of geschramd bij het inbrengen van de penis. En doordat de vaginawand en het weefsel sterk gevuld zijn met bloed, kan er dan wat bloed uit de vagina komen. Dit kan ook komen doordat de vagina-ingang vernauwt doordat de spieren eromheen zich aanspannen. Het bloeden, gaat vanzelf weer over en de schram verdwijnt. Als je zelf ontspannen bent en je prettig voelt en zin hebt, verloopt de eerste geslachtsgemeenschap vaak pijnloos en zonder bloed.

Past de penis wel?
Rondom de vagina zitten de bekkenbodemspieren. Als deze spieren gespannen zijn, past een penis vaak moeilijk in de vagina. Als je dan toch seks hebt, doet het vaak pijn. Als je bekkenbodemspieren ontspannen zijn, is de vagina juist heel flexibel en past hij zich helemaal aan, aan de vorm van de penis. Er zijn oefeningen voor om de bekkenbodemspieren te leren spannen en ontspannen, maar vaak kom je al een heel eind met voorspel. Een vrouw heeft er wat langer voor nodig dan een man om ontspannen en opgewonden te worden. Heb je dus last van pijn? Stop dan met seks en besteed iets meer tijd aan het voorspel.

WIST JE DAT…? Je als vrouw beter niet voor de penetratie klaar kan komen? Hierna daalt je opwinding snel en daarmee wordt je vagina weer droger en meer gespannen. Natuurlijk moet hij jou dan niet vergeten na de seks!

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *