Beter een blauwtje lopen, dan een groentje blijven!

De winter heeft de afgelopen week flink van zich laten spreken. Helaas is het geen vakantieperiode, dus gaan de dagelijkse bezigheden door en moet jij ook vast de kou trotseren. Deze maanden lijken misschien niet ideaal voor een leuke flirt of ontmoeting. Het is donker buiten en iedereen is dik ingepakt. Toch kan er voldoende aanleiding zijn om eens iemand aan te spreken!

Onderweg naar school of werk bijvoorbeeld, als je met je fiets door de sneeuw probeert te ploegen. Een glijpartij of onhandig gestuntel kan aanleiding zijn tot een lach of een gesprekje. Of stel je voor dat je blauwbekkend op het OV staat te wachten. Hoe leuk zou het zijn om toch een warm gevoel te krijgen van iemand naast je, waarmee je even (oog)contact maakt?

Het vergt een beetje lef, maar de moeite kan zeker lonen! Durf jij het aan contact te leggen, maar weet je niet precies hoe je het aan moet pakken? In dat geval geven we je enkele tips voor een succesvolle flirt:

1.    Wees positief. Mopper dus niet over het rotweer, maar zeg bijvoorbeeld dat het in elk geval lekker warm is met al die mensen ‘hutjemutje’ op elkaar in de bushalte.
2.    Lach. Een opgewekte uitstraling nodigt nou eenmaal meer uit tot een gesprek!
3.    Maak oogcontact. Dit toont dat je interesse hebt in wat de ander zegt. Pas wel op dat je niet gaat staren; vooral als je flirt er wel erg leuk uitziet!
4.    Neem initiatief. Wacht niet af tot iemand jou aanspreekt, maar trek zelf de stoute schoenen aan! Een openingszin is echt niet nodig; een gewoon ‘hoi’ of ‘hallo’ kan al wonderen doen.
5.    Geef een complimentje. Misschien heeft de ander wel een leuke sjaal om of een hippe jas aan. Maak er een (gemeend) complimentje over, en het ijs is gebroken.

Deze tips geven helaas geen garantie voor succes. Het kan zijn dat de ander een slecht humeur heeft, niet geïnteresseerd is in een gesprek of gewoon geen interesse heeft in jou. In dat laatste geval loop je een blauwtje. Vervelend, maar niet getreurd! Je hebt namelijk wel lef getoond en je flirttechnieken geoefend! En wie weet wat dit voor effect heeft op de volgende ontmoeting!

WIST JE DAT…? De uitdrukking ‘een blauwtje lopen’ vindt zijn oorsprong in het verleden. Huwbare jonge vrouwen waren vroeger nogal direct in het uiten van hun gevoelens. Als zij een huwelijksaanzoek kregen van een kandidaat die zij niet geschikt vonden, kon de man rekenen op een trap tegen zijn schenen. Mannen met blauwe schenen hadden zodoende ‘een blauwtje gelopen’.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *