Wat zijn de voordelen van de pil?

Een van de voordelen van een anticonceptiepil is dat het vooral een heel betrouwbaar middel is om een zwangerschap te voorkomen, mits je er zorgvuldig mee omgaat.
Nog een voordeel van de pil is , dat als je normaal gesproken last hebt van veel bloedverlies, dit bloedverlies sterk kan verminderen door het nemen van de pil.
Je bloedverlies wordt regelmatig en daardoor ook voorspelbaar, iets wat zonder pil vaak niet zo is. Bij de meeste pillen, de zogenaamde combinatiepillen, slik je drie weken de pil en daarna heb je een stopweek. In deze pilvrije week word je ongesteld. Na precies 7 dagen begin je weer aan een nieuwe strip.
Nog een groot voordeel van de anticonceptiepil is dat jij je ongesteldheid kunt uitstellen door de stopweek over te slaan. Je hebt dan geen pilvrije week maar je begint meteen aan een nieuwe strip, handig als je op bijvoorbeeld op vakantie bent.
Ook kan een anticonceptiepil soms helpen tegen puistjes en acne.
Mogelijk andere voordelen zijn ook de waarschijnlijk iets kleinere kans op kanker aan de eierstokken en baarmoeder en minder kans op bloedarmoede.

Zie voor meer informatie:

De Pil

Pil vergeten?

Wat zijn de nadelen van de pil?

Is de pil betrouwbaar?

 

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *