Anticonceptiestaafje (Implanon)

De Implanon is een anticonceptiemiddel. De Implanon is een klein flexibel staafje van enkele centimeters lang en enkele millimeters dik dat onderhuids in je bovenarm geplaatst wordt. Het bevat alleen het hormoon progestageen, één van de hormonen die ook in de pil zit. Dit hormoon zorgt ervoor dat je baarmoederslijmvlies niet opbouwt, waardoor er geen zwangerschap in de baarmoeder kan nestelen. Hierdoor worden sommige vrouwen met de Implanon ook niet meer elke maand ongesteld. Dit is niet slecht voor je lichaam, als de Implanon eruit is, kan je gelijk weer ongesteld en zwanger worden. Andere vrouwen houden nog wel elke maand hun menstruatie, of hebben dit onregelmatig. De eerste periode na plaatsing, kan je af en toe wat bloedverlies hebben, vaak minder dan bij een menstruatie.

De Implanon kan 3 jaar blijven zitten en moet door een arts ingebracht worden en verwijderd worden. Hierbij wordt er onderhuids eerst verdoofd en wordt daarna de Implanon ingebracht of verwijderd

Geen enkel anticonceptiemiddel is 100% betrouwbaar, zelfs sterilisatie niet. De Implanon is wel een van de meest betrouwbare anticonceptiemiddelen.

Post Author: Admin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *